site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kalitesiz Yakıt Hava Kirliliğine Neden Oluyor

Kalitesiz Yakıt Hava Kirliliğine Neden Oluyor
23.02.2015
A+
A-

selcuk-izmir (1)

Selçuk’ta sabah ve akşam saatlerinde artan hava kirliliğine kalitesiz yakıt kullanımının neden olduğu belirtildi.

Özellikle soba yakılan evlerde atık madde yakılmasının hava kirliliğine neden olduğunu belirten uzmanlar, daha temiz bir hava için kaliteli yakıt kullanılmasını önerdiler. Kış sezonunda yaşanan hava kirliliğinin önlenmesi için kullanımına izin verilen katı yakıtların tercih edilmesini isteyen yetkililer Selçuk’ta hava kirliliğinin önlenmesi için herkesin duyarlı olmasını istediler.

Kalorifer ve sobaların iç ortam sıcaklığı 20 dereceden yukarı olmayacak şekilde devamlı olarak, ancak hava kirliliğine neden olmayacak şekilde yakılmasına, hava kirliliğinin yoğun olduğu günlerde soba ve kaloriferlerin mümkünse 10.00 ve 16.00 saatleri arasında yakılmaması gerektiğini belirten yetkililer, çevreye zarar verecek hava sıcaklığındaki gece ve gündüz farkının arttığı günlerde kirliliğin daha da arttığını belirttiler. Uzmanlar çevre kirliliğini önlemek için en önemli önlemin, çevreci enerji kaynaklarını kullanmak ve enerjiyi verimli ve tasarruflu kullanmak olduğunu belirttiler. Selçuk’ta hava kirliliğinin bilinçsiz yakıt kullanmaktan kaynaklandığını belirten uzmanlar özellikle soba ya da kaloriferin ilk yakıldığı anda çevreye daha çok zarar verdiğini belirttiler.

selcuk-izmir (2)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP nin % 50 kömürleri…

  2. anonim dedi ki:

    Bu günler iyi günlerimiz. Vefa başkan 14 mayıs ve Zafer mahallelerindeki Hava kirliliği, otopark ,yeşil alan, çocuk parkı gibi sorunları çözmek amacıyla seçim üstü olmasına rağmen ruhsat vermeyi durdurup seçimden sonrada bu konuda yeni düzenlemeler yapacağını ilan etmişti. 14 Mayıs mahallesinin çocuğu olmasına rağmen Zeynel geldi bu kararları kaldırdı.6 metrelik yollarda hiç bahçesiz 4 katlı binalar yaptırıyor. Kısacası hava kirliliği otopark problemi gibi sorunları beş altı yıl sonra göreceğiz. 14 mayıs ve zafer mahallesinin eski yerleşim bölgeleri gelecek yıllarda yaşanmaz hale gelecek. Ayrıca oralardaki dairelerde beş para etmeyecek.

  3. artist dedi ki:

    sizin vefa başkan dediğiniz cebini doldurmaktan başka birşey yapmadı bırakında beş altı yılsonra görün selçuktaki değişimleri

    1. Anonim dedi ki:

      vefa başkana cebini doldurdu diyemezsin sen..kimse inanmaz buna..iftira atmak bu kadar kolaymı? ya.. ayıptır bu.

    2. Dalyork dedi ki:

      Yiğidi öldür hakkını ver… Vefa Ülgür son dönemlerinde çok yanlış kararlar verdi ama cebini doldurmadı. O kadar denetleme geldi, hiçbirşey bulamadılar. Hükümetin adamları uğraştı o kadar ama bi nane çıkmadı. Şimdi kalkıp adamı AKP’li gibi göstermeyin. Seçim kaybından daha ağır gelir adama. Atarlıydı, kindardı ama hırsız değildi.