site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kale Restorasyonunda 1. Etap Bitiyor

Kale Restorasyonunda 1. Etap Bitiyor
03.02.2016
A+
A-

Ayasuluk Kalesi Restorasyon Çalışmalarında 1. Etap’ı bitme aşamasına geldi…

Selçuk’un en önemli Kültür varlıklarından biri olan ve UNESCO Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girerek bu önemini bir kez daha dünyaya hissettiren Ayasuluk Kalesinde geçtiğimiz yaz başlayan ve 2 etap olarak devam eden son derece önemli olan restorasyon ve çevre düzenlemesinin ilk etabı tamamlanma aşamasına gelindi. Projenin tamamlanması ile birlikte Efes’ten sonra Ayasuluk Kalesinin de Selçuk’un turizm kapısının dünyaya açılan penceresi olacağına dikkat çeken Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, bu restorasyona önemli katkılar sağlayan İzmir Valisi Mustafa Toparak’a teşekkür etti.

Selçuk’un UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne giren dört bileşeninden biri olan Ayasuluk Kalesi’nde restorasyon ve çevre düzenlemesi çalışmaları hızla devam ediyor. 2 etaba ayrılan çalışmaların ilk ayağında sur duvarlarının onarımı tamamlanma aşamasına geldi.

Ayasuluk Kalesi’nde restorasyon çalışmalarının seyri hakkında bilgi veren ve Projenin 1. Etabı kapsamında ele alınan Sur duvarlarının iç kısmındaki onarımının büyük oranda tamamlandığını kaydeden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı; “İç kısımda önceden askerlerin nöbet tuttukları, yürüdükleri yerler olarak adlandırılan seğirdimlerin ve yine kalelerde askerlerin beden ve burçlar üzerinde sığındıkları yer olarak adlandırılandendanlarınonarımları hızla devam ediyor. Ayrıca surların dış tarafındaki derz onarım ve güçlendirme çalışmaları da buna paralel olarak devam ediyor” dedi.

Kale içerisindeki çalışmalar 2.Etapta

Kale içerisindeki bazilika, sarnıç, hamam ve yapı kalıntılarının ise 2. Etapta onarılacağını belirten Başkan Bakıcı, çevre düzenleme işleri kapsamında yapılacak olan çalışmaların Ayasuluk Caddesindeki yol çalışmalarıyla başlayıp, St. Jean Caddesi yol çalışmaları, kafeterya, satış birimleri ve seyir terasları ile Kale içinde ve etrafında yürüyüş yolları yapılmasıyla devam edeceğini kaydetti. Proje kapsamında son olarak kalenin çevre ve cephe aydınlatmalarının yapılacağını hatırlatan Başkan Bakıcı, akabinde ikaz ve yönlendirme levhaları yapılarak projenin tamamlanacağını söyledi.

Projenin tamamlanması ile birlikte Efes’ten sonra Ayasuluk Kalesinin de Selçuk’un turizm kapısının dünyaya açılan penceresi olacağına inandığını kaydeden Başkan Bakıcı; “Ayasuluk Kalesi de bundan böyle çok rahat gezilecek, görülecek yerler arasında olacaktır. Ben bu kapsamda böyle önemli bir projeye desteğini esirgemeyen İzmir Valimiz Sayın Mustafa Toprak’a teşekkür ediyorum” dedi.

selcukkalesi4

zeynelbakici_kale1

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.