site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kalbinin Ana Damarı Patlamasına Rağmen 92 Yaşında Yaşama Tutundu

Kalbinin Ana Damarı Patlamasına Rağmen 92 Yaşında Yaşama Tutundu
10.11.2016
A+
A-

İzmir’de yaşayan 92 yaşındaki İsmail Güney’in, kalbinden çıkan ve vücudun büyük kısmına kan taşıyan damarı önce balonlaştı ve ardından patladı. 112 Acil ekipleri tarafından Egepol Hastanesi’ne getirilen İsmail Güney, Doç. Dr. Cüneyt Narin tarafından yapılan acil ameliyatla yaşama tutundu.

92 yaşındaki İsmail Güney, sinsice genişleyen aort damarından habersiz bir şekilde yaşamını sürdürmekteydi. Ani başlayan şiddetli karın ağrısının ardından Egepol Hastanesi’nde gelen ve yapılan tetkiklerde aort damarının patladığı tespit edilen hasta acilen ameliyata alındı. 6 saat süren riskli bir operasyon sonunda, hastaya yapay damar nakli yapıldı ve hayata döndürüldü.

Operasyonu gerçekleştiren Egepol Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, damarda oluşan balonlaşmanın damar duvarını incelterek damarda yırtılma oluşturduğu bilgisini verdi.

Doç. Dr. Cüneyt Narin, “Normalde 2 buçuk santim olması gereken aort damarı bu hastada 9 buçuk santime çıktı ve patladı. Karın içinde kanama meydana geldi. Hasta bilincini kaybetti. Hemen gerçekleştirdiğimiz ve 6 saat süren bir operasyon sonunda hastaya yapay damar nakli yapıldı ve hayata döndürüldü. Bu tür ameliyatlarda yaşam şansı %50’dir. Riskli bir operasyon olmasına rağmen hastamızın şu anki sağlık durumu gayet iyi” diye konuştu.

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Cüneyt Narin, 65 yaş üstü, sigara içen, yüksek tansiyon rahatsızlığı çeken ve kolesterolü olan hastaların karın damarı balonlaşması (anevrizması) riski altında olduğunu söyleyerek, “Türk Damar Cerrahisi Derneği’nin bu yıl üzerinde önemle durduğu “İçimizdeki Balon – Farkındalık Yılı” kampanyasının da işaret ettiği gibi; risk gurubunda olan kişiler mutlaka bir uzman hekim kontrolünden geçmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.