site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı

Kadir Gecesinde Camiler Doldu Taştı
25.07.2014
A+
A-

kadirgecesi (2)

Tüm yurtta olduğu gibi mübarek Kadir Gecesinde Selçuk’ta da camiler dolup taşarken, semaya ellerin açıldığı ve bol bol duaların edildiği gecede, cemaat Filistin ve dünyanın farklı noktalarında acı çeken Müslümanların sıkıntılarının son bulması içinde dua etti.

Selçuk halkı dün akşam çok özel bir geceyi kutladı. İnananlarca rahmet, bereket ve mağfiret ayı olarak da bilinen 11 ayın sultanı Ramazan ayı içinde, bin aydan daha hayırlı olduğu bilinen Kadir Gecesi’nde , kadın, erkek, genç, yaşlı camilere akın etti. Tarihi İsabey Camiinde teravih namazı için gelen vatandaşlar camide yer bulamayınca Camii avlusunda ve çimlerin üzerin de saf tutarak yerlere serdikleri sedirler, kilimler, elbiselerle namaz kıldı. Namaz sonrası eller hep birlikte semaya yükselirken af ve mağfiret için dualar edildi. Teravih namazının ardından cemaatin bir kısmı camilerden ayrılmazken, gece geç saatlere kadar camilerde namaz kılarak dua ettiler. Kadir Gecesinde cemaat Filistin ve dünyanın birçok noktasından özellikle savaşlardan dolayı acı çeken ve katliama uğrayan Müslümanlar içinde dua ettiler.

Selçuk Belediyesi Teravih namazı başlamadan önce neyzen Murat Gezer eşliğinde Semazen Yunus Can Yıldırım tarafından sema gösterisi düzenledi. Ayrıca mübarek Kadir Gecesi nedeniyle İsabey Camiinde Teravih namazı bitiminde Selçuk Ziraat Odası tarafından özel olarak hazırlatılan şerbetli süt ve belediye tarafından ikram edilen şekerlemeler dağıttı. Birçok vatandaş, ikramlardan alırken bu tür özel gün ve gecelerin bu şekilde özel programlar ile kutlanmasına devam edilmesi gerektiği yönünde duygu ve görüşlerini bildirdi.

kadirgecesi (4)

kadirgecesi (5)

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    Murat başımı nereye çevirsem seni ney çalarken görüyorum. Yüzün eskiyecek…