site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadınların el emekleri görücüye çıktı

Kadınların el emekleri görücüye çıktı
04.03.2015
A+
A-

sergi (4)

Selçuk Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz olarak düzenlenen kurslara katılan tüm kursiyerlerin birbirinden güzel eserleri Selçuk Efes Kent Belleğinde sergileniyor. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı ile birlikte açtığı sergide eşlerinin de eserlerinin yer aldığını söyledi. Bakıcı, “Selçuklu kadınlarımız bir süredir kurslarda hem öğrenip hem ortaya güzel eserler çıkardı. Sergideki tüm eserler göz alıyor. Ne kadar çok önem ve emek verdiklerini görüyoruz. Bu eserler 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılışını yapacağımız Kadın Emeği Pazarı’nda satışa sunulacak. Görmek isteyen ve satın almak isteyenleri Pazarımıza bekliyoruz” dedi.

Kadını merkeze alan anlayışla…

Selçuk Efes Kent Belleğinde gerçekleştirilen açılış töreninde kurdeleyi Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı eşi Havva Boyacı ve eşi Ayşen Bakıcı ve kursiyerler ile birlikte kesen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, kendi eşinin de kursiyerler arasında bulunduğunu hatırlattı. Kadın Danışma Merkezi’nin ‘Kadını merkeze alan’ bir anlayışla harekete geçtiğini ve danışmanlık dışında kurs hizmeti de verdiğini belirten Bakıcı, “Kurslarımızda çok güzel ve başarılı çalışmalar yapıldı, yapılıyor. Eşim de bir kursiyer olduğu için kadınlarımızın buradaki kurslardan büyük keyif aldıklarını görüyoruz. Belediye olarak çocuklarımızın, gençlerimizin, engelli vatandaşlarımızın yanında olmaya çalışıyor, onlara pozitif ayrımcılık güdüyoruz. Kadınlarımızın hakkını ödememizin mümkün olmadığını biliyoruz. Sergide gördüğümüz gibi kadın eli değen her şey çok özel ve güzel. Özenle yapılmış el emeği ürünler gerçekten göz alıcı. Tüm kadınlarımıza emekleri, eserleri için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Kadınlar olmadan hiç bir şey olmaz

Kadının değerinin her zaman bilmesi ve onlara her zaman saygı duyulması gerektiğine dikkat çeken Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı da kadınlar olmadan her şeyin yarım kalacağını söyledi. ‘Cennet Anaların ayağı altında’ sözleriyle kadına verilmesi gereken değeri örnek gösteren ve tüm kadınların yaptığı çalışmalarla gurur duyduğunu belirten Kaymakam Boyacı; “Her şey sizin eseriniz, dünya sizin eseriniz. Selçuklu kadınlarımızı binlerce kez kutluyorum. Ellerinize sağlık” şeklinde konuştu.

Kadınlar evet diyorsa biz varız

Sim Sırma Kurs eğitmeni Arzu Lal, Dünyada Patenti alınmamış tek sanat dalı olan “Altın Varak”ın Selçuk’ta yapılmasını önerdi. Selçuk Kadın Danışma ve Kadın Akademisinde yapılan bu çalışmalarla Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Dünyada gördüğünüz güzel olan her şey kadının eseridir’ sözlerini hatırlatan Sim Sırma sanatı eğitmeni Arzu Lal, Başkan Bakıcı’ya teşekkür ederek şöyle konuştu; “Sayın Başkanımız Zeynel Bakıcı bunu başardı. Selçuk’ta mutlu kadın, mutlu toplum var. Kadın mutlu olursa herkes mutlu olur. Selçuklu kadınlarımızın çok mutlu olduğunu ve eserleri sevgiyle yaptıklarını gördüm. Çok büyük bir keyifle kurslarda ders verdim. Bu nedenle Selçuk için “Altın Varak” patenti almayı öneriyorum.”

Altın Varaklı Artemis hediyesi

Artemis Heykelciğini 18 ayar Altın Varak’la kaplayan Arzu Lal, heykeli Başkan Bakıcı’ya hediye etti. Başkan Bakıcı, “Kadınlar evet diyorsa biz varız” diyerek ‘Altın Varak’ patenti konusuna yeşil ışık yaktı. Konuşmaların ardından Kurs eğitmenlerine teşekkür belgeleri verildi. Sergi Perşembe (5 Mart) gününe kadar açık kalacak.

sergi (5)

sergi (6)

YORUMLAR
  1. sim sırmaymış :) dedi ki:

    başa geldiğinden beri hep kültür faaliyetleri eğlence karın doyurmuyor başkan .icraat yap

  2. aaaaa dedi ki:

    onu bunu bilmem ama kaymakam bey in yemeklar karşisında nutku tutuldu