site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

Kadınlar Gününde Tencere ve Tavalarla Şiddete Protesto

Kadınlar Gününde Tencere ve Tavalarla Şiddete Protesto
08.03.2013
A+
A-

8mart-selcuk (3)8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Selçuk İstasyon Meydanı’nda toplanan kadınlara Selçuk Belediye Başkanı Hüseyin Vefa Ülgür, CHP İlçe Başkanı İbrahim Adıgüzel, sivil toplum örgütü temsilcileri ve Selçuklu erkekler büyük destek verdi.

Kadına yönelik şiddet ve hak ihlallerini tencere tavalarla, düdüklerle, sloganlarla protesto eden kadınlar ellerinde “kadın olmadan devrim olmaz” sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” , “şiddetle barışmayacağız” yazan pankart ve dövizlerle, karanfiller dağıtarak İstasyon Meydanından Selçuk Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk Anıtına kadar yürüdü. Selçuklu kadınlar adına Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından tüm şehitlerimiz, şiddet nedeniyle yaşamını kaybeden kadınlar ve kadınlara çağdaş yaşam yolunda önemli haklar veren Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okudu. Ardından bir konuşma yapan Selçuk Belediyesi CHP’li Meclis Üyesi ve Selçuk Kadın Eğitim ve Gelişim Merkezi (SEGEM) Yönetim Kurulu Başkanı Avukat Filiz Ceritoğlu Sengel kadınlara karşı yapılan her türlü haksızlığın önüne geçmek için ve kadının “BEN DE VARIM”  diyebilmesi için dayanışma içinde olması, yalnızlaşmaması gerektiğini söyledi. Sengel “Başta kadınlar olmak üzere her kime yapılırsa yapılsın her türlü şiddeti kınıyoruz. Şiddete uğrayan kadınlar için başvuru ve sığınma evlerinin sayısının arttırılmasını, ücretsiz danışmanlık, psikolojik ve tıbbi destek ve yasal yardımın yapılmasını talep ediyoruz. Cinsiyet, ayrımcı politikalar, yasalar ve uygulamaların kaldırılmasını, eylem ve eğitim projelerinin kadın örgütleriyle birlikte hayata geçirilmesini istiyoruz. Kadınların Ekonomik özgürlüğü için çalışmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakkından yararlanmasının sağlanmasını temenni ediyoruz. Medyanın, kadın ve çocuklara yönelik şiddeti teşvik edici yayınlar üzerinde kendi oto denetim mekanizmasını kurarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti bir malzeme olarak kullanmaktan vazgeçmesini istiyoruz. Evde, sokakta, iş yerinde, göz altında cezaevinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlarının yargılanmasını ve caydırıcı yasal tedbirler alınmasını talep ediyoruz. Kadının nüfus artışı için bir makine olarak kullanılmamasını, buna yönelik söylem ve teşviklerin devamından ziyade kadının iş hayatındaki rolü, önemi, sendikal hakları ve korunmasına yönelik söylemlerin dile getirilmesini istiyoruz”  diye konuştu.
8mart-selcuk (1)

8mart-selcuk (2)

8mart-selcuk (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.