site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kadın Emeği Pazarı bu Pazar açılıyor

Kadın Emeği Pazarı bu Pazar açılıyor
14.03.2015
A+
A-

kadin-emegi-pazari

Selçuk Belediyesi’nin Sosyal Sorumluluk Projeleri kapsamında hayata geçirdiği Kadın Danışma Merkezi’nde ücretsiz el işi kursları alan kadınlar el emeği ürünlerini açılacak Kadın Emeği Pazarı’nda değerlendirecek. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açılacak olan ancak yağış nedeniyle ertelenen Artemis Kadın El Emeği Pazarı’nın açılışı bu Pazar gerçekleştirilecek. Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Kadın Danışma Merkezi’nde, Selçuklu kadınların boş vakitlerini değerlendirdiğini bunun yanında yeteneklerini ortaya çıkardıklarını belirterek, “Türkiye’nin her yerinden gelecek ziyaretçileri bundan böyle her Pazar açık olacak Artemis Kadın Emeği Pazarı’na bekliyoruz” dedi.

El emekleri meydana çıkıyor

Selçuk Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından projelendirilen Kadın Danışma Merkezi açtığı ücretsiz el işi kursları ile ilgi odağı oldu. Selçuklu kadınların yoğun ilgi gösterdiği kurslarda Sim Sırma, Kabak Oymacılığı, Cam takı kursları dikkat çekti. Kadınların kurslarda yaptıkları el emeklerini ekonomik katkı haline getirmesi için de ayrı bir çalışma yürütüldüğünü ve ortaya Kadın Emeği Pazarı’nın çıktığını ifade eden Başkan Zeynel Bakıcı, “kadınların emek harcayarak hazırladıkları el işleri bu hafta açılışını gerçekleştireceğimiz Artemis Kadın Emeği Pazarı’nda görücüye çıkacak. Selçuk Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda hazırladığımız stantlarda el emeği ürünler satışa sunulacak. Kadınlarımız burada el emeklerini kazanca dönüştürürken, dünyanın en büyük açık hava müzesi Selçuk’u gezmeye gelenler için de ayrı bir cazibe merkezi oluşacak” diye konuştu.

Herkesi bekliyoruz

Kadın Emeği Pazarı’nın her Pazar açık olacağını hatırlatan Başkan Bakıcı, Türkiye’nin her yerinden ziyaretçi beklediklerini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı; “Selçuklu kadınlarımızın emek vererek ortaya çıkarttığı birbirinden çeşitli ve güzellikteki eserleri aynı anda bir pazarda bulmak için herkesi Pazar günleri Selçuk ilçemize çağırıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.