site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

Kadın dayanışması pazara yansıdı

Kadın dayanışması pazara yansıdı
15.03.2015
A+
A-

kadin-emegi-pazari-acildi (4)

Selçuk Belediyesi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Artemis Kadın Emeği Pazarını hayata geçirdi. Bu projenin kadınların sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal hayatta daha güçlü olmalarını sağlayan bir proje olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Kadınlarımız ailemizin ana direğidir, çocuklarımızı yetiştirendir, ailemizi toplayan derleyendir. Dolayısıyla bu şekilde bir olanak sağlayarak kadınımızın daha iyi bir konuma gelmesi arzusu içerisindeyiz” dedi.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde açılması planlanan ancak hava muhalefeti nedeniyle açılışı ertelenen Artemis Kadın Emeği Pazarı Uğur Mumcu Sevgi Yolu’nda açıldı. Açılışa Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, eşi Havva Boyacı, Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı Eşi Ayşen Bakıcı, Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Ali Karakurt ile çok sayıda kadınlar ve vatandaş katıldı.

Kadınlardan oluşan bir müzik grubunun söylediği birbirinden güzel şarkılarla başlayan Artemis Kadın Emeği Pazarı açılışında konuşan ve Selçuk Belediyesi’nin bugüne kadar kadınlara yönelik yaptığı çalışmalardan birini daha hayata geçirmekten dolayı mutlu olduğunu belirten Başkan Bakıcı; “Bir çalışmanın daha başlangıcını yapıyoruz. Bu başlangıç var olan değerlerin daha da yükseğe çıkmasını sağlayacak çalışmaların başlangıcı olarak görülebilir. O da kadınımızın sosyal, kültürel ve ekonomik yaşam içerisinde hatta siyasal yaşam içerisinde çok daha güçlü hale gelmesi için yapılan çalışmalardır. Bunlardan bir tanesi kadın el emeği pazarının açılışı olarak gerçekleştirilecektir” dedi.

Kadınlara yönelik projelerimiz devam edecek

Kadınlara yönelik yapılan çalışmaları anlatan ve bu çalışmalar çerçevesinde Kadın Danışma Merkezinin açıldığını, yine kadınların içinde bulunduğu Kent Konseyi Kadın Meclisinin kurulduğunu hatırlatan Başkan Bakıcı, bunun yanında kadınlara yönelik birçok alanda da desteklenmesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti.

Kadınların toplumdaki yerinin önemine vurgu yapan Başkan Bakıcı; “Kadınlarımız bizlerin baş tacıdır. Onların iktisadi, kültürel, siyasi hayatta kendi ayakları üzerinde duran ve kendi gücünü ortaya koyan bireyler haline gelmesi bizim ödevimizdir. Belirttiğimiz ödev her kesime düşen bir görev olarak algılanmalıdır” dedi.

Kadının olduğu yerde güvenirlilik esastır

Kadın emeği pazarının uzun süre açık kalması dileklerinde bulunan Başkan Bakıcı; “Bizim isteğimiz bu pazarda süreklilik sağlamaktır. Bunu gece pazarına da dönüştüreceğiz. Dolayısıyla ben bu pazarın uzun soluklu olacağını düşünüyorum. Bunun nedeni de kadınlarımıza olan güvendir. Kadının olduğu yerde güvenirlilik esastır” dedi.

Toplam 70 stanttın olduğunu ve 140 kadının el emeklerini değerlendirdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı; “kadının kendi ayakları üzerinde durması ve ailesine katkı sağlaması çok önemlidir. Kadınlarımız ailemizin ana direğidir, çocuklarımızı yetiştirendir, ailemizi toplayan derleyendir. Dolayısıyla bu şekilde bir olanak sağlayarak kadınımızın daha iyi bir konuma gelmesi arzusu içerisindeyiz. Ben bu duygularla Kadın el emeği pazarımızın tüm Selçuklularımıza ve tüm kadınlarımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

Dünya üzerindeki her şey kadının eseridir

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk ulusuna emanet ettiği cumhuriyette kadınların el attığı her şeyin mükemmel olduğuna dikkat çeken Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı; “Dünya üzerindeki her şey kadının eseridir. Ben bu vesileyle emeği geçen bütün hanımefendileri, belediye başkanımızı ve ekibini kutluyorum” diyerek Artemis Kadın Emeği Pazarının hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından Artemis Kadın Emeği Pazarı Kaymakam Ayhan Boyacı ve Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı açılış kurdelesini kadınlarla birlikte kesti.

Stantları tek tek gezen Kaymakam Boyacı ve Başkan Bakıcı, onlara birer karanfil vererek pazarın hayırlı olması dileklerinde bulundular.

kadin-emegi-pazari-acildi (1)

kadin-emegi-pazari-acildi (2)

kadin-emegi-pazari-acildi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.