site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmirli kadınlardan MHP’ye büyük ilgi

İzmirli kadınlardan MHP’ye büyük ilgi
24.05.2015
A+
A-

İzmirli kadınlardan MHP’ye büyük ilgi (1)

İzmir İl Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlikte İzmirli kadınlar MHP İzmir kadın milletvekili adaylarıyla buluştu. Etkinlikte İzmir 1. Bölge Milletvekili adayı Senem Kılıç, Türk kadınının dünyada geldiği noktaya dikkat çekerek, kadınlara her alanda eşitlik sağlayacakları sözünü verdi.

İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği etkinlik İzmirli kadınlardan yoğun ilgi gördü. İzmir İl Başkanı Necat Karataş, İl Kadın Koları Başkanı Banu Önkol ve MHP İzmir kadın milletvekilleri adayları Senem Kılıç, Neslihan Çelik ile Banu Önkol’un katıldığı etkinlikte milletvekili adayları partilerinin kadın politikalarını anlatarak İzmirli kadınların sorularını cevapladı.

Etkinlikte kadınlara seslenen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İzmir 1. Bölge Milletvekili Adayı Senem Kılıç Türkiye’de kadınların her geçen gün istihdamdan ve ekonomik güvenceden uzaklaştırılarak evlere itildiğini vuguladı. 1930 yılında Türk kadınının seçme, 1934’te ise seçilme hakkını elde ederek bir çok Avrupa ülkesine öncülük ettiğine dikkat çeken Kılıç, maalesef Türk kadınının özellikle son 13 yıl içinde fırsat eşitliğinde dünyanın en geri ülkeleri arasına girdiğini vurguladı. Cinsiyet eşitliğinde Türk kadınının 136 ülke arasında 120’nci sıraya kadar gerilediğinin altını çizen Kılıç “Biz ekonomik yönden iyi bir konuma gelmeye çalışırken, sosyal anlamda büyük yaralar aldık. Hukuk eşitliğinde, politik temsil eşitliğinde, cinsiyet eşitliğinde, sosyal ve ekonomik fırsat eşitliğinde dünyada sondan 17’nci sıralara kadar düşmüş durumdayız. Artk ülkemizi bu sıralara kadar düşürünlerden bayrağı alma vakti geldi” dedi.

“FIRSAT EŞİTLİĞİ İSTİYORUZ”

Kadınların hem ekonomik hem de sosyal hayatta erkeklere eşit konuma gelmesi için MHP olarak devlet sözü verdiklerini söyleyen Kılıç, “Kadınlarımız maalesef bugün her türlü şiddete maruz kalıyor. Çalışanlarımız çalıştıklarının karşılığını alamıyor, şirketlerinde istediği noktaya ulaşamıyor. Çalışma kölesi konumuna düşürülmüş durumda. Hayatın her alanında kısıtlanıyor ve sınırlandırılıyoruz. Biz iş yerlerimizde fırsat eşitliği istiyoruz. Kadının evde oturduğu bir dünyada yaşamak istemiyoruz. Biz parti olarak kadınlarımza, hukuki, ekonomik, politik eşitlik getireceğimize devlet sözü veriyoruz” diye konuştu.

KADINLARA DEVLET SÖZÜ

Diğer partiler tarafından kadınlara verilen sözlerin yetersiz ve kadınların sorunlarını çözmekten uzak olduğunu da dile getiren Çelik şu ifadeleri kullandı: “Çalışan kadınlarımıza mahalle aralarında kreş açma sözü veriliyor. Biz sadece sokak aralarında değil iş yerlerinde de kreş istiyoruz. Mikroekonomik desteklerden faydalanan girişimci kadınlarımız iş yerlerinin yakınındaki kreşleri kullansın kurumlarda çalışan kadınlarımız için o kurumlarda kreş açılsın. Kadın girişimciliği sadece evde sarma sarmaya indirgenmesin diye bölge bölge ayırmadan, her ne iş yaptıklarına bakmadan destek vereceğimizi açıklıyoruz. Biz kadınlarımızın dünyanın üretken kadınları olması çalışacağımıza söz veriyoruz” dedi.

İzmirli kadınlardan MHP’ye büyük ilgi (2)

İzmirli kadınlardan MHP’ye büyük ilgi (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.