site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’in “kar savaşçıları” göreve hazır

İzmir’in “kar savaşçıları” göreve hazır
29.11.2015
A+
A-

Yeni bağlanan ilçelerin yüksek kesimlerindeki sert hava koşulları nedeniyle tarihinde ilk kez geçtiğimiz kış “karla yoğun mücadele” yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi, filosuna kattığı özel donanımlı 8 adet karla mücadele aracı sayesinde kapanan köy yollarına bu yıl çok daha hızlı ve etkin bir şekilde müdahale edecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Mart 2014’ten sonra genişleyen hizmet sınırlarıyla birlikte tarihinde ilk kez karla mücadele çalışmalarına başladı. Büyükşehir ekipleri özellikle geçtiğimiz kış yeni bağlanan Ödemiş, Tire, Beydağ, Bergama gibi ilçelerin yüksek kesimlerindeki köylerin kapanan yollarını açmak için yoğun bir şekilde çalışmıştı. Daha önce ilçe belediyeleri ve İl Özel İdaresi tarafından yerine getirilen bu görevi üstlenen Büyükşehir Belediyesi, güçlendirdiği araç parkıyla karla mücadelesini artık daha etkin bir şekilde yapacak. Bu amaç doğrultusunda modifiye edilen 4 adet tam donanımlı araç hizmete hazır hale getirilirken, alımı yapılan 4 adet komple bakım aracının da yılbaşından itibaren hizmete gireceği belirtildi. 8 yeni araç sayesinde daha az sayıda personel, daha hızlı ve etkin bir şekilde karla mücadele edecek. Daha önce bir iş makinesi, bir kamyon ve dört işçinin yaptığı çalışmayı, artık tek araç ve operatör daha kısa sürede yapacak.

Yeni araçlar sahip olduğu özel donanım sayesinde tuz serpme mesafesini yolun genişliğine göre ayarlıyor, aynı zamanda malzemenin yol yüzeyine homojen bir şekilde dağılmasını sağlıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yen araçların yanı sıra, karla mücadele çalışmaları için 3 bin ton tuz alımı yaparak kış hazırlıklarını tamamladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.