site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de suya zam var

İzmir’de suya zam var
30.11.2015
A+
A-

İZSU’nun 2016 yılı bütçesi Meclis’te onaylandı. Buna göre 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre suyun metreküp fiyatına yüzde 5 oranında zam yapılacak, ücret 3,43 TL’den 3,60 TL’ye çıkacak.

İzmir’de katık atık ve atık su bedelleri üzerinden patlak veren su faturası tartışmaları sürerken, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kritik bir oturum yapıldı. İZSU Genel Müdürlüğü’nün 2016 yılı bütçesinin masaya yatırıldığı oturumda taslak AK Parti’nin ret oylarına rağmen oy çokluğuyla kabul edildi. Bütçe 1 Ocak 2016’dan itibaren geçerli olacak yeni tarifeye göre suyun metreküp fiyatına yüzde 5 oranında zam yapılmasını öngörüyor. Buna göre suyun metreküp fiyatı 3,43 TL’den 3,60 TL’ye çıkacak. Geçtiğimiz yıl içerisinde suya yüzde on zam yapan İZSU’nun, en son Haziran 2015 itibarı ile konut dışı tarifelerinde yaptığı yüzde ellilik indirim kararının ardından su fiyat tarifesi yeniden değişecek. İzmirliler, 20 tonu aşan su kullanımına yapılan 41 kuruşluk son zamla birlikte 8,44 TL ödeyecek. Konut dışı tarifeleri de kapsayan değişiklik uyarınca, iş yeri, sanayi ve resmi kurum gibi abonelik tiplerinde de yeni düzenlemeye gidildi.

RESMİ DAİRELERE İNDİRİM

Konut dışı genel tarifelerde 8,25 TL’lik fiyatı 8,28 TL’ye çeken İZSU Genel Müdürlüğü, belediyelerden kademesiz olarak tahsil edilen suyun metreküp ücretini 7,52 TL’den 7,89 TL’ye çıkarttı. Resmi dairelerde 8,09’lik ücreti ise 7,89 TL’ye düşürüldü. Şantiye suyunda kademeli sistem kaldırılırken, birim metreküp ücreti ise 8,25 TL’den 8,28 TL’ye yükseldi. Sanayi suyu birim ücretleri de 8,19 TL’den 8,28 TL’ye, turistik tesis tarifesi 7,65 TL’den 8,28 TL’ye, fırın ve hamam abonelikleri 7,88 TL’den 8,28 TL’ye, özel hastaneler ve spor kulüpleri 3,43 TL’den 3,60 TL’ye, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölge aboneleri ise 5,35 TL’den 5,61 TL’ye, özel okullar 8,20 TL’den 8,28 TL’ye yükseldi. Resmi okul ve hastanelerde ise tarife ücretleri 8,20 TL’den 7,89 TL’ye düşürüldü.

ÇİFTÇİYE İKİNCİ İNDİRİM MÜJDESİ!

1 Ocak tarifesiyle Engelli, gazi ve şehit yakını abonelerin suya ödedikleri metreküp ücretleri 1,72 TL’den 1,80 TL’ye yükselirken, park ve bahçelerdeki sulama hizmetleri için belirlenen 3,66 TL’lik fiyatlar da 3,84 TL olacak. Katı atık suyunun çekilmesi hizmetiyle ilgili fiyat tarifelerinde ise yüzde 5 ile yüzde 10 arasında zam yapıldı. Orman köyleri ve eski köylerdeki konut ve konut dışı su ücretlerinin metreküp fiyatları da 87 kuruştan 90 kuruşa çıkartılıyor. Köylerde tarım ve hayvancılık faaliyetleri için kullanılan suyun 87 kuruşluk metreküp fiyatında ise indirime gidilerek 45 kuruşa düşürülecek.

YORUMLAR
  1. vatandaş dedi ki:

    Ege bölgesinde en pahalı su İzsu’da su yaşamın ayrılmaz parçasıdır.Halkın çoğu içme suyunu para ile temin ediyor.İsraf olmasın ama bu kadarı fazla elektirk faturalarını yakaladı su faturaları…