site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de Saffet Sancaklı Fırtınası Esti

İzmir’de Saffet Sancaklı Fırtınası Esti
04.03.2013
A+
A-

SAFFET-SANCAKLI

Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Teşkilatı son günlerde BDP ve AK Parti milletvekillerinin Balkan göçmenleri ile ilgili tartışma yaratan açıklamalar üzerine “Balkan Göçmenleri ve Türk Kimliği” konulu bir panel düzenledi.

Atatürk Stadyumu Hakem Seminer Salonunda gerçekleşen panele konuşmacı olarak, MHP MYK Üyesi Özcan Pehlivanoğlu, MHP MYK Üyesi ve Eski Milli Futbulcu Saffet Sancaklı, Balkan Göçmenleri Federasyonu Başkanı Vahap Savaşan ve Doç. Dr. Murat Hatipoğlu katıldı. Selçuk MHP ilçe teşkilatı da toplantıya tam kadro katıldı.

PANELE BÜYÜK İLGİ VARDI

İzmir’de bulunan yaklaşık 30 göçmen derneğin temsilcisinin katıldığı panelde “Balkan Göçmenleri ve Türk Kimliği” üzerine konuşmalar yapıldı. MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş il başkan yardımcıları ve bütün ilçe başkanları etkinlikteki yerini aldı. Kadın kolları ve Ülkü Ocaklarının da büyük rağbet gösterdiği etkinlikte salon tıklım tıklım doluydu.

MHP İzmir İl Başkanlığı’nın hazırladığı sunum ile başlayan panelde duygusal anlar yaşandı. 1900’lü yılların başında Balkanlarda yaşayanların %80’i Türk iken yapılan zulümler ve kıyımlarla birlikte yüzbinlerce soydaşımız katledilmiş ve hayatta kalanlarında göçe zorlanmıştı. Bu göçler esnasında ve yapılan kıyımlar sonrasında çekilen resimlerden oluşan slayt gösterisi Ülkücüleri ve dinleyenleri bir kez daha o günlere götürdü.

KARATAŞ:“SIRTIMIZDAN HANÇERLENDİĞİMİZ YILLAR”

Slayt gösterisi sonrası Tarihin en büyük acılarını yaşamış bir milletin evlatları olarak bu kutsal vatan toprağında hep birlikte yaşıyoruz diyerek ilk konuşmayı yapan Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş “ geçtiğimiz yüzyılda yaşadıklarımız işgaller, sürgünler, göçler ve katliamlar hiçbir zaman unutamayacağımız acı olaylardır” dedi.

Bu olayların kendileri için tarihin ibret vesikaları olarak niteleyen Başkan Karataş “Vatan kaybettiğimiz ve sırtımızdan hançerlendiğimiz yılları unutmak o günleri düşünmemek bizleri uçurumun kenarına getirebilir. Son vatan parçamız Türkiye’mizin de parçalanmasına sebep olabilir. Bu sebeple daima uyanık olmalı birliğimizi bozacak bizi bölüp parçalayacak ve birbirimizden koparacak her türlü oyuna karşı çıkmalıyız” dedi.

KARATAŞ: BİZİ KİMSE BÖLEMEYECEKTİR

“Şanla, şerefle, kanla ve canla kurduğumuz bu birlik “Türk Milleti” adıyla sonsuza de yaşayacaktır” diyen Başkan Karataş konuşmasına şöyle devam etti: Türk Milleti bölünmez bir bütündür. Bu milleti meydana getiren herkes birbirinin öz kardeşidir. Bizi etnik parçalara bölenler farklıymışız gibi aramıza ayrılık tohumları ekmeye çalışanlar şunu bilmelidirler ki Türk Milleti onların planlarıyla bölünemeyecek kadar güçlü bir millettir. Bizi bir arada tutan sebepler hiçbir taarruza ve bölücülük planına baş eğmeyecektir. Türklük bizim için sadece bir ad değil aynı zamanda atalarımızdan alıp çocuklarımıza miras bırakacağımız kutsal bir emanettir. Bu emaneti hepimiz aynı değerde taşıyoruz ve hepimiz bölünmez bir bütünün parçalarıyız. Sonsuza dek birlikte yaşayacağız. Ne mutlu Türk’üm diyene.

Bu zorunlu göç kapsamında daha 2 yaşında iken 1968 yılında Türkiye’ye gelen yüzbinlerce soydaşımızdan biri olan Saffet Sancaklı’nın konuşması salondakilerin sık sık alkışları ile kesildi. Hayatından kesitler ile konuşmasına başlayan Sancaklı’da konuşmasında şunlara yer verdi: Bizler Rumeli Türklerine yapılanları anlatmayız. Bizim görevimiz Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet bayrağını dalgalandırmamız ve gereğini yapmamızdır. 1987 senesinde ben milli oldum. Herkes milletvekili olabilir. Herkes bakan olabilir. Herkes başbakan ve Cumhurbaşkanı da olabilir. Holding patronu da olabilir. Ama herkes milli olamaz. Allah herkese bu gururu yaşatmaz. Ben Allah’a sizin huzurunuzda bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum.

SANCAKLI: TÜRKİYE’DE KÜRT MESELESİ YOKTUR

Şimdi Türkiye’de bir konu var. Bu konunun adı 15-20 yıl önce terör meselesi idi. Son 10 yıldır bu meselenin adı Kürt meselesi oldu. Değerli arkadaşlarım Türkiye’de Kürt meselesi falan yoktur. Türkiye’de bir terör meselesi vardır. Bunun böyle bilinmesi ve incelenmesi gerekir. Geçen hafta genel merkezde MYK toplantısı vardı. Bende katıldım. Toplantı sonrası Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin odasında sohbet etme ihtiyacı duydum. Sayın genel başkanımızla bu meseleleri konuşuyorduk. Bir kağıt uzattı bana. Kendi gözlerimle gördüğümü anlatıyorum. Kağıtta “Norveç Hükümetinin hakemliğinde yapılan anlaşmadır” yazıyor. 9 tane madde yazılmış. Altında da Türkiye Cumhuriyeti’nin yetkilerinin imzası, PKK terör örgütünün yetkilerinin imzası ve Norveç Hükümetinin yetkilerinin imzası var arkadaşlar. Eğer Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceği İmralı Canisinin elindeyse bunu ben kabul etmiyorum. Bunu hiçbir balkanlı kabul etmiyor. Milliyetçi Hareket Partisi’de kabul etmiyor. Biz Elhamdülillah Müslümanız. Biz Elhamdülillah Türk’üz. Başka hiçbir tanımı kabul etmiyoruz.

KAYNAK: EGE POLİTİK

balkangocmenleri-dernegi

izmirde-saffet-sancakli-firtinasi-esti

saffetsancakli-izmirde

saffetsancakli-konusmaya-cikarken

 

YORUMLAR
  1. ATA dedi ki:

    Ey Hakan Şükür Bak ne Diyor Saffet abi. BEN TÜRKÜM DİYOR.
    SEN NE DİYORSUN BEN TÜRK DEĞİLİM.
    İŞTE ARANIZDA Kİ FARK, O DA GÖÇMEN ÇOCUĞU AMA
    ADAMIN DİBİ ADAMIN HASI SAFFET SANCAKLI

  2. Anonim dedi ki:

    delikanlı adamın hali başka oluyor be kral saffet göçmenlerin gururusun

  3. Anonim dedi ki:

    eyy göçmen kardeşlerim..saffet sancaklının dedigi gibi türk oğlu türkmüyüz yoksa torinolu şabanın dedigi gibi inkar mı edıyoruz..göçmenim sonuna kadar türk milliyetçisiyim varmı ötesiiiii