site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de ‘ölüm yeleği’ imalathanelerine baskın!

İzmir’de ‘ölüm yeleği’ imalathanelerine baskın!
18.01.2016
A+
A-

İzmir Emniyet Müdürlüğü ekipleri, sığınmacıların umut yolculuğunda can güvenliklerini sağlaması için kullandıkları can yeleği ile zodiyak botların, üretildiği imalathanelere baskın yaptı.

Yeleklerin sahte olduğu, zodiyak botun ise kötü bir işçilikle, küçük bir atölyede üretildiği ortaya çıktı. İmalathaneyi yeni açtıklarını belirten bot üreticisi Tuna Çakır, çok kaliteli üretim yaptıklarını, askere bile bot sattıklarını ileri sürdü.

Ülkelerindeki iç karışıklıklardan kaçak Suriyeliler’in çoğunlukta olduğu sığınmacı grupları, Yunan adalarına geçmek isterken acı olaylar görüldü. Birçok mülteci, patlayan botlardan denize saçıldı, sahte can yelekleri kendilerini su üzerinde tutamadı, binlercesi öldü. Araştırma yapan yetkililer ölemlere, sahte ve standratlara uygun olmayan ürünlerin neden olduğunu tespit etti. İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi’ne bağlı birimler, bu tür işyerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı.

SAHTE CAN YELEĞİ İMALATHANESİ, ORTAYA ÇIKTI
Polis ilk olarak İkiçeşmelik Bölgesi’nde yerlerini tespit ettiği can yeleği imalathanelerine baskın yaptı. ‘Merdivenaltı’ olarak nitelendirilen atölyelerde tanınan bir markanın sahte can yeleklerinin yapıldığı saptandı. Sahte can yeleklerine bu markanın logo ve isminin basıldığı, kumaşının su geçirdiği, içine uygun olmayan poliüretan malzemeler konulduğu anlaşıldı. Buradaki bu malzemelere ve üretilen can yeleklerine el konuldu.

ASKERE BİLE BOT SATMIŞ
Ekipler ikinci denetimlerini ise, MTK Sitesi’ndeki bir işyerine yaptı. İçerisine ancak, bir botun sığdığı imalathanede son yıllarda Ege Denizi’nde görmeye alışılan daha çok sığınmacıların kullandığı botlardan üretildiği belirlendi. Üretilen botlardaki kötü işçilik dikkat çekerken işyeri sahibi Tuna Çakır iddiaları kabul etmedi, üretim sertifika ve izinlerinin olduğunu ileri sürdü. Tuna Çakır, kamyon brandasından bot üretenlerin olduğunu ama kendilerinin böyle bir üretim yapmadıklarını söyledi. Çakır ayrıca, standart malzemelerden ve kaliteli retim yaptıklarını, işçiliklerinin de iyi olduğunu, askeriyeye bile bot sattıklarını iddia etti. Bot üretilen imalathaneye de yine savcının talimatına göre, işlem yapılacağı belirtildi.

olumyelegi2

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.