site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de ihracat da azaldı ithalat da!

İzmir’de ihracat da azaldı ithalat da!
01.03.2016
A+
A-

İzmir’den 2016 yılının Ocak ayında yapılan ihracat geçen senenin aynı ayına göre yüzde 9.1 ithalat da yüzde 14.2 oranında azaldı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İzmir Bölge Müdürlüğü verilerine göre; İzmir’de ihracat 2016 yılı Ocak ayında, 2015’in aynı ayına göre yüzde 9.1 azalarak 618 milyon dolar, ithalat yüzde 14.2 azalarak 594 milyon dolar olarak gerçekleşti. İzmir’de; ihracatın ithalatı karşılama oranı 2015 Ocak ayında yüzde 98.2 iken, 2016 Ocak ayında yüzde 104.1’e yükseldi.

EN FAZLA İHRACAT ALMANYA’YA
İzmir’den Almanya’ya yapılan ihracat 2016 yılı Ocak ayında 87 milyon dolar olurken, bu ülkeyi sırasıyla 63 milyon dolar ile ABD , 41 milyon dolar ile İspanya, 38 milyon dolar ile İngiltere ve 34 milyon dolar ile İtalya takip etti.

İTHALATTA İLK SIRAYI ÇİN ALDI
İzmir’e Çin’den yapılan ithalat, 2016 yılı Ocak ayında 76 milyon dolar oldu. Bu ülkeyi sırasıyla 66 milyon dolar ile Rusya, 59 milyon dolar ile Almanya ve 43 milyon dolar ile ABD ve 27 milyon dolar ile İtalya izledi.

EN FAZLA İHRACAT YAPILAN FASIL
2016 yılı Ocak ayında İzmir’de en çok ihraç edilen “Örme giyim eşyası ve aksesuarı” fasılını (65 milyon dolar), “Tütün ve tütün yerine geçen işlenmiş maddeler” (48 milyon dolar), “Motorlu kara taşıtları, traktörler, bisikletler, motosikletler ve diğer kara taşıtları, bunların aksam, parça, aksesuarı” ( 42 milyon dolar) “Kazanlar, makinalar, mekanik cihazlar ve aletler” (41 milyon dolar) ve “Yenilen meyveler ve sert kabuklu meyveler” (40 milyon dolar) ihracatı takip etti.

İZMİR EGE BÖLGESİNDE İHRACATTA BİRİNCİ
Türkiye İstatistik Kurumu ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı işbirliğiyle oluşturulan geçici dış ticaret verilerine göre; Ege Bölgesi’nde Ocak ayında gerçekleşen ihracatın yüzde 60’ı İzmirli firmalar tarafından yapıldı. (dha)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.