site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir’de Hareketli Gece

İzmir’de Hareketli Gece
12.09.2013
A+
A-

izmir-ahmet-atakan

İzmir’de yaklaşık 2 bin kişi, Hatay’daki ODTÜ destek yürüyüşünde ölen 22 yaşındaki Ahmet Atakan’ın ölümünü protesto etmek için yürüyüş yaptı.

Basmane Meydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protestolarını sürdürmek isteyen gruba polis müdahale edip, biber gazı sıktı.

Alsancak Gündoğdu Meydanı’nda saat 20.00 sıralarında toplanan çeşitli siyasi parti, sivil toplum örgütü, derneklere üye yaklaşık 2 bin kişi daha sonra Basmane Maydanı’ndaki AKP Konak İlçe Başkanlığı önünde protesto gösterisi yapmak üzere yürüyüşe geçti.

Cumhuriyet Bulvarı’nı trafiğe kapatarak yürüyen gruba polis müdahale etmedi. ‘Her yer Taksim her yer direniş’, ‘Ahmet’in katili AKP’, ‘Ahmet’in katili AKP’nin polisi’ sloganları atan grubun AKP Konak İlçe Başkanlığı’na ulaşmasını engellemek için polis, Basmane Meydanı girişinde TOMA araçlarıyla barikat kurdu.

DAĞILMAYAN GRUBA MÜDAHALE
Gazi Bulvarı üzerine Basmane Meydanı girişine ulaşan grubun dağılması için polis, anons yaptı.Güvenlik güçlerinin izinsiz gösteri yaptıkları ve dağılmalarını istediği gruba daha sonra TOMA araçlarıyla müdahale etti.

Bir süre sonra önde TOMA araçları arkada çevik kuvvet ekipleri olmak üzere polis harekete geçti. Bu sırada protestocu grup da çevreden ellerine geçirdikleri malzemeleri yola barikat kurmaya çalıştı.

Göstericiler, Gazi Bulvarı üzerinden önce itfaiye kavşağına ardından 2. Kordon’a çekildi. Bazı göstericilerin sıkılan tazyikli su nedeniyle yere düştüğü görüldü.

Polisin sıktığı yoğun gazdan çevrede bulunan turistler ile otobüs bekleyen vatandaşlar olumsuz etkilendi.

KAYNAK: EGENİN SESİ

ahmet-atakan-izmir

ahmet-atakan-izmir3

ahmet-atakan-izmir2

 

YORUMLAR
  1. Derviş dedi ki:

    Allah kitap demeden küfür edeceksin, kendi ülkeni değil Suriyeli olduğunu yazacaksın, polisi taşlarken binadan düşüp öleceksin ve bundan Türkiye Cumhuriyetini suçlu tutacaksın.

  2. Anonim dedi ki:

    polis müdahalesi diye haber yapan yalancı gazeteciler sınıfı, tv’lerde izlemiyormusunuz olayın nasıl olduğunu, milleti kandırıp sokaklarda yürütüyorsunuz, aralarına profökatör katıp olay yaptırıp haber diye yazıyorsunuz, bu memleketi siz bu hale getirmeye çalışıyorsunuz, Allah tan halkın çoğunluğu uyanıp duru da size kanmıyor artık. Tarafsız yazın tarafsız, Polise uzattığınız dil kadar başka şeylere uzatın yazılarınızı,

  3. Anonim dedi ki:

    tabi ya ülkenin şu anki durumunun tek suçlusu dışarda özgürlüğünü arayan vatandaşın deme. peki şu soruya bir cevap verin. insanlara en demokratik hakkı olan eylem sırasında herhangi bir müdahale olmasa sizce sokaklar karışırmı ? defalarca kez izmirde gezi eylemlerine katıldım. polisin müdahale etmediği zamanlarda insanlar toplanıp slogan atıp evine çekip gidiyorlardı. kimse ne evlere nede iş yerlerine zarar vermiyordu. ayrıca defalarca kez muhabir kameralarına yakalanan polisleride gördük ev ve iş yerlerine taş atan suçsuz günahsız yoldan geçen insanları joplayan. toplumun huzurunu saglamakla görevli polisin, suçsuz insanları joplamaya suçlu dahi olsa o insanları ÖLDÜRMEYE ev ve işyerlerini taşlamaya hakkı varmı. o zaman öğretmenlerde öğrencileri dövsün, doktorlar hastaları iyileştirme yerine bir iğneyle öldürsün. toplum mikroplardan kurtulsun. ayrıca ve ayrıca pazartesi günü diyarbakırda PKK yandaşlarının yapmış olduğu gösterileri hepimiz tv lerden izledik. bir kişi polisin müdahalesini gördümü. ülkeyi bölmek isteyen örgüt mensuplarının bu ülkede yapmış oldugu eylemler yasal. cumhuriyeti ve vatanı savunanların yapmış oldukları eylemler yasa dışımı oluyor şimdi. lütfen kimse kalkıpta burada bu yaklaşımı savunmasın. tabiki polisin içindede bu durumu acıyarak ve kınayarak savunanlar vardır. onların yapabilecekleri bişey yok. sonuçta verilen emri yerine getirmekle mükelleftirler. sorun en baştakinden kaynaklanmaktadırlar. gezi olayların da gördük günlerce uykusuz kalan emniyet mensupları ertesi gün eylemcilerle tostunu paylaşıyordu. dedik ya sorun onlarda değil. sorun halkı ile polisini karşı karşıya getiren politikacılarda.

  4. Selçuk lu dedi ki:

    Yazık bu güzel ülkem ne hale geldi .Susacaksın sen büyüksün padişahım de o kadar başka bi şey deme demeye hakkın yok zaten.Ülkenin bütün fabrikaları kurumları satılsın sen sus kadın erkek parkta otururken yanlarına polis gelsin kimlik sorsun sen sus.Gençler üniversite harçlarını protosta etmeye kalksın dayak yesin .Daha sayyım mı bi de demiyorlarmı niye sokaklardasınız sokaktayız ve sokaklarda olmaya devam edeceğiz.Biz İZMİR liyiz biz ÖZGÜR lüğümüze düşkünüzBiz MUSTAFA KEMAL in çocuklarıyız