site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir’de En Fazla Turist Efes’e

İzmir’de En Fazla Turist Efes’e
20.07.2015
A+
A-

Efes'te bir gün

UNESCO Dünya Miras Komitesi’nin 5 Temmuz’da Almanya’da yapılan toplantısında Dünya Miras Listesi’ne kabul edilen Efes, yılın ilk 6 ayında İzmir’in en fazla turist çeken yer oldu.

İzmir Kültür ve Turizm Müdürlüğü verilerinden derlenen bilgilere göre, 2015 yılının ilk 6 ayında kentteki müze ve ören yerlerini ziyaret edenlerin sayısı 1 milyon 218 bin 42 oldu.

Milattan önce 6 bin yıllarına kadar uzanan bir tarihe sahip Selçuk ilçesindeki Efes ören yeri, sahip olduğu insanlık tarihinin birçok döneminden eserlerle turistlerin yoğun ilgisini çekti.

Ocak-Haziran 2015 döneminde Efes’i 700 bin 350 kişi ziyaret etti. Efes, bu sayı ile İzmir’deki 16 müze ve ören yeri arasında ziyaretçi sayısı bakımından ilk sırada yer aldı. Efes’i ziyaret edenlerin sayısı, İzmir’de müze ve ören yerlerini gezenlerin yüzde 57’sini oluşturdu.

Efes’i yine aynı bölgedeki St. Jean Kilisesi takip etti. Kiliseyi 115 bin 488 turist gezdi.

UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne geçen yıl giren Bergama’nın en önemli varlıklarından Akropol, ziyaretçi sayısında Efes ve St. Jean’dan sonra üçüncü sırada yer aldı. Akropol, yılın ilk 6 ayında 104 bin 300 kişiyi ağırladı.

“Efes’in ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz”

İzmir Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz de Efes’in dünyaca önemli bir merkez olduğunu vurgulayarak, bölgede son yıllarda turizme yönelik ciddi altyapı çalışmaları gerçekleştirildiğini, çalışmaların devam edeceğini bildirdi.

Efes’in yılda 2 milyona yakın ziyaretçi çektiğini belirten Ediz, “UNESCO’nun Dünya Miras Listesi’ne giren Efes, listedeki diğer bölgelerde olduğu gibi bu durumdan kesinlikle olumlu etkilenecektir. Bundan sonraki tablo değişir. Rakam vermek doğru olmaz ama gelecek turist sayısının daha fazla olacağına inanıyoruz. Listeye girmesi Efes için yeni bir dönem, Efes’in ziyaretçi sayısında artış bekliyoruz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.