site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Yine Pilot: Anne Sütü Bankası Kuruluyor

İzmir Yine Pilot: Anne Sütü Bankası Kuruluyor
25.02.2013
A+
A-

anne-sutu-bankasiSağlık Bakanı Mehmet Müzzinoğlu, Bursa Valisi Şahabettin Harput’u makamında ziyaret etti. Polis mangasını selamlayan Bakan Müezzinoğlu, valilik anı kitabını da imzaladı. Sağlık yatırımlarını anlatan Bakan Müezzinoğlu, bir gazetecinin ‘Anne sütü bankasına yönelik çalışmalar var mı, konuyla alakalı ilahiyatçıların endişelerini nasıl karşılıyorsunuz?’ yönündeki soruyu cevaplandırdı. Anne sütü bankasına yönelik çalışmaları doğrulayan Müezzinoğlu, 8 Mart’ta İzmir’de süt bankasının açılışını katılmayı planladığını söyledi. Bakan şunları kaydetti: “Bir aksilik olmazsa hem İzmir’in sağlık analizi yapabilmek hem de bu bankamızın açılış programına katılmak için program taslağımıza aldık. Bir defa, anne sütü çok önemli. Biz anne sütünün yerini tutabilecek bugün için dünyada herhangi bir ürün yok. Biz bir defa merkeze, anneyi, anne sütünü, bebeği ve bebeğin sağlıklı gelişmesini alıyoruz. Anne sütünü bulamayan bebeğe için en iyi nimeti ona sunamız lazım. Bu en doğal, en tabi nimeti sunabilmek adına inançlar gereği bazı sıkıntılar varsa, buradaki nedir; kayıt sistemidir. Kayıt sistemini, bugün artık teknolojide, parmağın ucunda milyonlarca işlemi yapabildiğin bir teknolojide hangi anne sütünün hangi bebeğe verildiği, bu bebeğin künyesi nedir, sütünü aldığımız annenin künyesi nedir, bütün bunları paralel şekilde götürebiliriz. Dolayısıyla bu duyarlığını olan insanımıza da süt nüfus cüzdanını da veririz. Karşı taraf da istediği zaman veririz.”

Banka denildiği zaman kayıt sisteminin akla geldiğine işaret eden Bakan Mehmet Müezzinoğlu, “Bankada bir kuruş veya bir gram süt muhatabı farklı olabilir mi? ‘Banka’ cümlesi, sistemi bir defa A’dan Z’ye kayıt sistemidir, bir dernek sistemi değil, bir banka sistemidir. Burada sıkıntı olabileceği kanaatinde değilim. Ama tüm duyarlılıkları önemsiyoruz. Hele hele bu konudaki duyarlılıklara teşekkür ediyoruz. Onların da vicdanen mutmain olacağı sistemi onlara da anlatırız. Onlara da bu sistemi yine görebiliyorsa açıkları, bu açıkları telafi edebilecek tedbirler alırız.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.