site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir yeni yıla zamla girecek

İzmir yeni yıla zamla girecek
16.11.2015
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında otopark ücretlerine ortalama 50 kuruş, suya ise yüzde 5’lik zam yapacak. Çeşitli belediye hizmetlerinde de ücret artış kararı alan Büyükşehir Belediyesi, konuyu önümüzdeki hafta gerçekleşecek bütçe görüşmelerinde meclis onayına sunacak. Toplu ulaşımda ise önümüzdeki yıl zam yapılmayacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, otopark ücretleri ve su fiyatları başta olmak üzere, birçok hizmette zam yapmaya hazırlanıyor. Gelecek yıla ait bütçe tasarısı önümüzdeki hafta içerisinde meclis onayına sunulacak ve zamlı tarifeler 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren geçerli olacak.

OTOPARKLARA YENİ TARİFE
Hazırlanan yeni bütçe rakamları dahilinde en önemli ücret artışı belediye şirketi İZELMAN A.Ş. tarafından işletilen otoparklarda olacak. Cadde ve sokaklardaki açık otoparklar ile katlı otoparklarda ortalama 50 kuruşluk zam öngören Büyükşehir Belediyesi, 0-12 saatlik park ücretlerini 6 lira 50 kuruştan 7 liraya çıkartacak. Katlamalı olarak giden yeni ücret tarifesi dahilinde 012 saatlik park ücretleri de 6 liradan 6 lira 60 kuruşa, 0-24 saatlik park ücretleri de 12 liradan 13 liraya çekilecek. Diğer yandan, açık ve kapalı otoparklarında da yıllık abonman ücretlerinde düzenlemeye giden İzmir Büyükşehir Belediyesi, sokaklardaki açık otoparklar için 190 liralık ücreti 210 liraya yükseltirken, Hatay Katlı Pazar Otoparkı, Bornova Pazaryeri Katlı Otoparkı, Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Katlı Otoaprkı ve Bostanlı Migros Üstü Otoparkı’nda 130 liradan 145 liraya, Mimar Kemallettin Otoparkı, Çankaya Katlı Otoparkı, Konak Katlı Otoparkı, Alsancak Katlı Otoparkı, Bahriye Üçok Yolaltı Otoparkı, Kültürpark Yeraltı Otoparkı ve Göztepe Katlı Otoparkı, fiyatları 200 liradan 220 liraya çıkardı. Gaziemir’deki katlı otoparkta bu yıl da zam öngörülmezken, yeni tarifede Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’ndaki abonman otoparklarında 20 liralık zamla birlikte yeni abonman bedeli 210 lira olarak belirlendi. Alsancak Tam Otomatik Katlı Otopark’ta ise ortalama 1 liralık zamla, 0-3 saat ücreti 6 lira, 3-6 saat ücreti 8 lira 50 kuruş, 6-9 saat ücreti 13 lira, 9-12 saat ücreti 16 lira, 12-24 saatlik park ücreti ise 22 lira olarak belirlendi.

SUYA YÜZDE 5 ZAM
İzmirlilerin merakla beklediği bir diğer konu olan ve son dönemde gelen yüksek faturalar nedeniyle başlıca tartışmalardan olan içme suyu fiyatlarında ise bu yıl yüzde 5’lik zam öngörüldü. Buna göre, kademeli sistemin uygulandığı içme suyu fiyatlarında 20 tona kadar kullanılan suyun metreküp fiyatı, (atık su ücretleri dahil) 3.43 TL iken, 3 lira 60 kuruşa çıkacak. İzmir’de 20 metreküplük su kullanımına 68 lira 60 kuruş ödeyen vatandaşlar, yılbaşından itibaren suya yüzde 5 daha fazla ücret ödeyecek.

KÜLTÜR SANATTA İNDİRİMLİ BİLET KALKIYOR
Kültür sanat faaliyetleri için de yeni fiyat düzenlemesi yapılırken, İsmet İnönü Kültür Sanat Merkezi ve İzmir Sanat’taki etkinlikler için 1 liradan satılan bilet fiyatları yeni yılda 2 lira 50 kuruş olacak. AASSM’deki etkinliklerde uygulanan tam ve indirimli bilet uygulaması bu yıl kaldırılırken, bunun yerine 7 lira 50 kuruşluk ve 20 liralık, özel konserler için de 40 liralık tek fiyat üzerinden satış yapılacak.

HUZUREVLERİNDE FİYATLAR NE KADAR ARTACAK?
Belediyenin önemli hizmetleri arasında yer alan ve Sosyal Hizmetler Dairesi tarafından yürütülen huzurevlerinin ücretlerinde de bu yıl fiyat artış kararı alındı. Belirlenen yeni ücretler çerçevesinde, tek kişilik lüks oda fiyatları 410 liradan 450 liraya, tek kişilik standart oda fiyatları 320 liradan 340 liraya, çift kişilik lüks oda ücretleri ise 290 liradan 320 liraya çıkartılacak. Yeni tarife uyarınca, iki, üç ve dört kişilik oda ücretlerine ise 20 liralık zam yapılarak 290, 285 ve 280 liralık fiyat belirlendi.

RUHSATLARA YÜZDE 100 ZAM
Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından belirlenen ilçe terminalleri ücret tarifesinde bu yıl değişiklik yapılmazken, ruhsat, izin, tescil belgesi ve harç gibi ücretlerde ise artışa gidildi. 5 lira olan ticari taksi çalışma izin belgesi ücreti 10 liraya, 5 lira olan S plakalar için çalışma ruhsatı ve servis izin belgesi bedeli 10 liraya, 250 lira olan ücretsiz müşteri taşıma belgesi 270 liraya, 175 liralık şehir içi yük taşıma belgesi 190 liraya, 5 liralık minibüs ruhsat ücretleri ise 10 liraya yükselecek.

SASALI’DA GİRİŞ ÜCRETLERİ ARTIYOR
Her yıl üst üste ziyaretçi rekorları kıran ve milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Sasalı Doğal Yaşam Parkı’nda da bu yıl yeni tarife uygulanacak. Buna göre, 3 liralık tam biletler 3 lira 50 kuruşa, 1 liralık öğrenci giriş ücretinin ise 1 lira 25 kuruş yapılması planlanıyor.

MOLOZ BEDELLERİ VE KAZI İZİNLERİ DE YÜKSELİYOR
2016 yılı bütçe taslağında moloz ve inşaat atıklarının bertaraf ücretlerinde ton başına 50 kuruşluk zamma gidilirken, AYKOME tarafından verilen kazı ruhsatlarında da yeni bir düzenlemeye gidildi. Tüzel kişilere 350 liradan verilen kazı izinleri bu yıl 400 liraya, kamu kurum ve kuruluşlarının taleplerine karşılık verilen ruhsatlar ise 100 liralık artışla 700 liraya çıkartıldı.

KURBAN KESİMİNE YENİ TARİFE
Kurban kesim ücretlerinde de tarife değişikliğine giden Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında küçükbaş hayvan kesimini 5 liralık zamla 60 liradan 65 liraya, büyükbaş hayvan kesimini ise 200 liradan 220 liraya çıkartacak.

İŞGALİYEYE ZAM YOK
Geçmişte esnaf ile belediyeyi sık sık karşıya getiren işgaliye harcı bedellerinde zam yapmama kararı alan Büyükşehir Belediyesi, işyerlerinden metrekare başına alınan 2,50 liralık fiyat tarifesini ise bu yıl da koruyacak.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://www.facebook.com/selcukhaber
Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Etmek İçin Buraya Tıklayınız !
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.