site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir turizmi yeni yıla da kayıpla başladı!

İzmir turizmi yeni yıla da kayıpla başladı!
09.02.2016
A+
A-

Sektörde ‘kayıp yıl’ olarak adlandırılan 2015’in ardından 2016 yılının ilk ayında da düşüş yaşandı.

İzmir turizmi, kayıpla kapattığı 2015’in ardından yeni yıla da düşüşle başladı.

Turizmdeki düşüş sebebiyle kentte yapılan çalışmalar sürdürülürken, ülke genelinde artan terör olayları nedeniyle Avrupalı turistlerin rotalarını Uzak Doğu ülkelerine çevirmelerinin etkisi İzmir’de de belirgin bir şekilde gözlendi.

2016 yılının ilk ayında İzmir turizminde yüzde 8 oranında bir düşüş yaşandı. İzmir’e gelen yabancı ziyaretçi sayısı 17 bin 851 kişiden 16 bin 397 kişiye geriledi.

EN YÜKSEK DÜŞÜŞ KRUVAZİYERDE
Açıklanan Ocak ayı verilerinde en büyük düşüş denizyolu ulaşımında görüldü. Özellikle dünyaca ünlü kruvaziyer firmalarının İzmir’den ellerini çekmesiyle yaşanan krizin etkisiyle denizyolu ile girişlerde yüzde 77 düşüş yaşandı. Deniz yolu ile gelen yabancı ziyaretçi sayısı 5 bin 117 kişiden, bin 152 kişiye indi.

AVRUPALI TURİSTTE GERİLEME
Denizyolundaki düşüşe karşın İzmir’e havayolu ile gelişlerde artış gözlendi. Kente havayolu ile girişler yüzde 19,7 artarak 12 bin 734 kişiden 15 bin 245 kişiye yükseldi. Verilerde İzmir bu ay; Hollanda, Suriye, KKTC, Yunanistan, Bulgaristan ve Norveç gibi bazı pazarlarda artış gösterdi. Öte yandan İngiltere, Danimarka, İsveç, Avusturya, İsviçre, Fransa ve Belçika gibi AB pazarlarında ise gerileme yaşandı.
Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR
  1. Anonim dedi ki:

    AKP düzeltir.