site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Sıkıcı… İzmirli Sıkıntılı…

17.07.2015
A+
A-

asil-tuncer1Sezon Nasıl Başladı? (2)
İzmir’den çıktığım tur sayısı İstanbul’dan daha az, Çanakkale’den daha az. Bu kentin turizm gelirleri artsın diye yaptığımız tüm çabalar boş çünkü önce baştaki insanlar sanırım şehir idareciliğini bildikleri kadar turizmi bilmiyorlar ki bu kent ne etti ne yaptıysa turistik gelirlerde başı çekemedi.

Bir kere kent kokuyor. 20 yıl öncesine kadar Altınyol’dan geçemezdi insanlar kokudan, neden çünkü kentin neredeyse tüm pisliği körfeze akıyordu da ondan. Bayraklı semtinin sahil kesimi tam bir kentsel ve sanayi atık lağımıydı. Pis su ve çöplük Harmandalı’ya kaydırıldı. Körfez rahatladı. Gerçi Harmandalılılar bundan çok rahatsızlar biliyoruz kentçe ama bunun çaresi var. Hızla büyüyen kentin yeni bir atık su ve çöplüğe ihtiyacı var.

Peki, BBB’lığı konuya nasıl çözüm bulmuş biliyor musunuz? Çöpü daha da uzağa götüreceğine alıp gelip Karşıyaka’nın kuzeyine Yamanlar’a dökecekmiş. Aslında önce Torbalı’ya düşünülmüş ama Torbalı halkı buna itiraz edince başka bir yere onlar da tepki gelince bakılmış hiç kimse kabul etmiyor. O halde denmiş, bunu biz birine habersize projelendirelim. Kime atalım bu kazığı? Karşıyaka olsun. Zaten gıcığız bu Karşıyakalılara…

BBB’nin Karşıyaka’yı sevmediğini şuradan anlamaya başladık. Öncelikle Karşıyaka yolları ve kaldırımlarıyla tam bir felaket. Çiğli’den sonra Ata Sanayi’ye dönüş, Egekent’e dönüş ve o yan yollardan geçişler rezalet ötesi. Bundan başka kentin yeni üniversitesi Katip Çelebi yerleşkesine ulaşım tam bir kepazelik. Bir metro durağından yoksun bu koca yerleşkeye gidiş-dönüşler öğrencileri okullarından soğutmaya yeterli.

Karşıyaka merkezden kalkan tüm bağlantılı semt otobüs seferleri iptal edildi yerine dolmuş seferleri konuldu. Düşünün sosyal demokrat bir belediye yönetimi belediye otobüslerini iptal edip yerine dolmuş koyuyor. Karşıyaka gibi bir nezih semti arabesk dolmuş kültürüyle tanıştırmak ve daha da fazla kaynaştırmak için uğraşıyor.

Başkanı bir zahmet en basitinden Şemikler dolmuşuna davet ediyorum; binsin ve görsün ki toplam 5 km.lik ve 12-13 bilemedin 15 dakika tutan bir yolu bu dolmuş cadde-cadde ve sokak sokak dolaşarak en erken 45 dakikaya nasıl çıkarıyor ve semti baştan sona nasıl kat ediyor? Mübarek, 2 yolcu fazla alacaksın diye tüm Atakent-Bostanlı-Şemikler ve Karşıyaka’yı dolaşarak şehir turu atmak zorunda mısın? Adam rahat 3 hatlık tur atıyor. Bu bölgede Karşıyaka’nın en nezih 2 Anadolu Lisesi var ve çocukların beklediği ve indi-bindiyle her gün en az 2-2,5 saati yolda geçiyor. Çoğu bu yüzden 06.30 en geç ve hatta 06.00 kalkmak zorundalar 2 adım yere gitmek, sizin dolmuşlarınızla ulaşmak için elleri mahkûm. Beyler siz bunları görmüyor musunuz? Sırf muhalif oylarla işbaşına gelip bedavadan mevki sahibi oldunuz diye koltuğunuzu garanti mi sanıyorsunuz?

121 Mavişehir otobüsleri artık Mavişehir adını korusa da ancak Bostanlı Vapur İskelesi’ne yani Girne Bulvarı’nın 250 m ötesine kadar gidebiliyor. Tam Bostanlı da sayılmaz. 361 Bahriye Üçok otobüs seferleri iptal edildi. Aksine Yunuslar’dan gidene ilave bir de Soğuk Kuyu’dan çıkana ihtiyaç vardı yani iki tane yapılmalıydı, ilave bir yardımcı hat daha konulmalıydı derken; tam aksine hepten kaldırıldı.

Hafta sonu gençler Alsancak-Kordon yapar ama bizim başkan tek Karşıyakalılara gıcık değil aynı zamanda gençlere de gıcık. Milleti Konak vapurlarına esir ediyor. Neden? Kemeraltı’nın işportacısı daha çok kazansın; millet Saat Kulesi ve Gümrük tarafına istifleme toplansın diye. Kordon’daki esnafa da gıcıklığı var ki Pazar günleri bu kısma insan uğramasın istiyor.

İzban seferleri gece bitiyor. Gece uçuşları veya şehir dışından gece saatlerinde kente gelenler yandı; gelmesinler daha iyi. Ona keza gece eğlenen ve gezen-tozan takım da gece yarısı taksicilere emanet. Daha doğrusu Allah’a… Bizim başkan belki asosyal olabilir ama İzmir sosyal bir kent ve İzmirli de sosyaldir. Ayrıca buraya gelen bir ziyaretçi ve turisti siz akşamdan sütünü içirip uyutmaya yemin mi ettiniz ki kenti sabah ve akşam arasına sıkıştırmak için uğraşıyorsunuz? İzmir’de gece yaşamı ve eğlencesi sıfır ama gündüz de ulaşım ve trafik felç.

Sabah ilk tren Karşıyaka’dan 05.50. Havalimanı’na varması 07.00. Yani en çok tercih edilen uçakların kalkış saati olan 07.00-07.15 ve hatta bazen 07.30’a yetişmesi mümkün değil. Ancak ekstra para ödeyerek internet checkin yapar ve valizsiz, çantasız koşarak, altına lastikli don üstüne tişört giyip x-ray’den tüm hızıyla geçerek ancak 07.30’u belki yakalar. Yani durum çok trajik. Bu insanların saatte bir kalkan belediye otobüs ve Havaş servisleri dışında yine yapacağı taksiye bayılmak. İzmir’de taksi ücretlerini hiç sormayın. Zaten binmeyin de.

Gece de aynı. Ankara ve İstanbul’da gün ışığında işini bitiren bir İzmirli iş adamı genelde akşam saatlerindeki 20.45-21.00 uçaklarına ancak yetişir. Onlar da çok yüksek olur ve 21.45-23.00 seferlerine kalanlar ki ben bunlardan biriyim çünkü grubu 19.00-19.30’da otele bıraktıktan sonra benim yetişebileceğim uçak genelde bu zaman aralığına denk geliyor. Eğer uçak biraz rötar yaparsa ve çoğunlukla yapıyor zaten ben İzban’ı kaçırıyorum. Sabah uçağım çoğunlukla 07.00 veya bilemedin 07.15 ki yolcuyla 09.30 en geç buluşayım… Ben hep taksi. Ne yazık ki…

Sabah Havalimanı’na giden hem belediye hem Havaş neredeyse aynı saatte. Kardeşim bu ne biçim organizasyondur? Kentin ulaşımını alt-üst etmek için mi başa geldiniz? Sıkıntınız nedir? Derdiniz kimle… Kime yaranmak ve kime rant sağlamak peşindesiniz? Bir daha seçilmemek için uğraşıyorsanız şayet, bunu başardınız zira sizi gelecek seçimde İzmirli artık görmek istemiyor. Partiden kazandığınızın farkındasınızdır umarım ve İzmirli ciddi ciddi alternatiflerinizi düşünmeye başladı. Bunu bilesiniz.

Gelelim diğer soruna. Yeni terminali yapan mühendis ya da mimarın kesin kolostomi torbasıyla, sondayla yaşayan bir vatandaş olduğuna eminim ve bu adam herhalde İzmirlilerin tuvalet ihtiyacı olabileceği hususunu atlamış. Yoksa koskoca havalimanını bir erkek ile bir bayan tuvaletine muhtaç etmezdi. Ya da İzmirlilerin içtiklerini biliyor da dıştıklarını bilmiyor… Derdi neyse? Turist adam taa nerden gelmiş adam affedersin altına kaçırır sıra beklerken… Sonra da İzmir’de turizmi geliştireceğiz, kentte turisti oyalayıp ağırlayacağız… Böyle mi?

İzmirli kentte bunaldığından kilometrelerce yolu göze alıp Çeşme’ye çeyrek depo benzin harcayıp o biçim fiyata kumru yemeye, Alaçatı’ya da dünyanın en pahalı balığını yemeye gidiyor. Bununla kalmıyor; Tire’ye, Kuşadası’na, Çiçekli’ye ve Seferihisar’a paraları harcamaya gidiyor. Çünkü sizler kenti yaşanmaz hale getirdiniz ve yarattığınız kaotik şehircilik anlayışıyla, beceriksiz yönetiminizle ve de bence kasıtlı, kindar kararlarınızla kenti ve kentliyi bunalttınız. İzmirliyi hele Karşıyakalıyı çileden çıkarttınız.

Bunu bilesiniz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.