site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir nüfusu kadar yolcu!

İzmir nüfusu kadar yolcu!
02.01.2018
A+
A-

Hizmet açılması ile birlikte Torbalı’nın kaderini değiştiren İZBAN, Torbalı halkı tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor. 2016 yılının Şubat ayında hizmete açılan İZBAN bugüne kadar 4 milyon 400 bin yolcu taşıdı.

TORBALI halkının uzun zamandan beri beklediği İZBAN 2016 yılının Şubat ayında seferlerine başlamıştı. Kısa sürede Torbalı halkının yoğun ilgisi ile karşılaşan İZBAN bugüne kadar taşıdığı yolcu sayısını açıkladı. İZBAN yetkilileri 2016 Şubat ayından bugüne 4 milyon 400 bin yolcunun taşındığını açıkladı. 6 Şubat 2016 tarihinde faaliyete başlayan İZBAN, Tepeköy, Torbalı, Kuşçuburun, Pancar, Develi, Tekeli’den Aliağa istikametine yolcu taşımaya başlamıştı. İZBAN açıldığı günden bu güne çok sayıda vatandaş taşıyarak rekor bir sayıya ulaştı. 2017 yılında İZBAN’ı 2 milyon 600 bin kez kullandık. Geçen yıl 1 milyon 800 bin kullanılan İZBAN, 2017 yılında kendi rekorunu kırdı. Hattın Selçuk’a uzatılması ile birlikte kullanıcı sayısının daha da artması bekleniyor.

TORBALI YOĞUN KULLANIYOR

Sabah ve akşam yoğun saatlerde Menemen’den Tepeköy’e, Cumaovası’ndan Aliağa’ya direkt seferler de düzenleyen İZBAN, Torbalı’da haftalık 50 bin yolcu ortalamasını yakaladı. Hat üzerinde en yoğun kullanılan üç istasyon Torbalı, Tepeköy ve Pancar olurken, diğer üç istasyon da yolcu sayılarını hızla artırmaya başladı. ESHOT ile sürekli temas halinde olan İZBAN, en fazla yolcu taşıyan bölgeler arasında Torbalı’yı gösterdi. 2016 Şubat ayından bu yana 4 milyon 400 bin yolcu sayısına ulaştı. İZBAN yetkilileri, gelişen ve her daim büyüyen Torbalı’ya hizmet ettiklerinden dolayı gurur duyduklarını ifade etti.

İLÇEYİ UÇURDU
4 milyon 400 bin yolcu sayısı ile yolcu taşıma rekoru kıran İZBAN, ilçenin gelişmesine de önemli katkılar sağladı. İZBAN’ın açılması ile birlikte birçok yatırımcı Torbalı’ya adeta akın etti. İnşaat sektörünün oldukça hareketli olduğu Torbalı’da İzmir’den gelen yatırımcılar Torbalı’dan çok sayıda ev ve işyeri satın aldı. Aliağa’dan Torbalı’ya uzanan hattı kullanan İzmirliler kısa sürede Torbalı’ya ulaşmaya başladı. İzmir’den Torbalı’nın organik pazarını ziyaret etmek için gelenler oluyor. İZBAN’ın geçtiği tüm duraklarda da gelişme sağlandı. Son olarak Pancar’da müteahhit patlaması yaşandı. İzmir’den gelen müteahhitler Pancar başta olmak üzere Torbalı’yı mesken tutmaya başladı.

Haber: Serkan GÜNBAY-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.