site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Körfezinde angus operasyonu

İzmir Körfezinde angus operasyonu
27.08.2016
A+
A-

İzmir Körfezi ilginç bir kurtarma operasyonuna sahne oldu. Karşıyaka’dan Konak’a giden vapur hattında, denizde balık yerine yüzen “Angus” cinsi bir sığır gören vatandaşlar, durumu İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’na bağlı AKS 110’a bildirdi. İnciraltı’nda konuşlanan İtfaiye Sualtı Ekipleri, olayı öğrenir öğrenmez kurtarma botuyla Körfez’de arama çalışmalarına başladı.

Bostanlı Vapur İskelesi’nin 300 metre açıklarında çırpınan Angus’u gören sualtı ekipleri, halatla belinden ip geçirdikleri sığırın boynuna da simit atarak batmamasını ve dinlenmesini sağladı. Çok yorgun olan Angus yaklaşık yarım saat bu şekilde dinlendirildi. Daha sonra kurtarma botu ile Bostanlı Balıkçı Barınağı’nın bulunduğu bölümde kıyıya getirildi.

Kurtarma ekibinde yer alan 17 yıllık İtfaiye dalgıcı Mesut Aytekin ile Özay Kökten çok yorulduk, Angus da çok yoruldu. Ancak kurtarma faaliyetimiz mutlu sonla bittiği için biz de çok mutluyuz” diye konuştu.

angus_korfez11

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.