site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Halkının Yarısı EXPO’dan Habersiz

İzmir Halkının Yarısı EXPO’dan Habersiz
19.11.2013
A+
A-

İzmir Halkının Yarısı EXPOdan Habersiz

Dünyanın en büyük organizasyonlarından EXPO’ya 2020 yılında evsahibi olacak aday şehir. 27 Kasım 2013 tarihinde Paris’te, Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Kurulu’nda belirlenecek. İzmir’in de aday olduğu EXPO’ya az bir süre kala İzmir İş Dünyasını Geliştirme Derneği (İZGE)’nin yaptığı bir anket, çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Ankete göre İzmirlilerin yüzde 56’sı EXPO’dan haberdar olurken yüzde 44’ü bilmiyor.

Havalimanı, Çankaya, Konak, Bornova, Alsancak ve Balçova bölgeleriyle İzmir’deki üniversite öğrencilerini de kapsayan ankete bin 952 kişi katıldı. Anket İzmirli vatandaşların ve ticaretle uğraşanların EXPO 2020 İzmir ile ilgili bilgileri, EXPO 2020’den firmaların beklentileri, şehre kazandırılması gereken eserler ve İzmirli firmaların alması gereken zorunlu eğitim programlarının belirlenmesi amacıyla yapıldı. Farklı eğitim ve gelir düzeylerine sahip, farklı meslek gruplarından İzmirlilere yöneltilen anket sorularına verilen cevaplar değerlendirilerek gelir düzeyi, eğitim düzeyi ve meslek grupları ilişkilendirilerek incelenen anket sonucunda, İzmirlilerin yaklaşık yarısının EXPO hakkında bilgi sahibi olmadığı belirlendi. “EXPO nedir? Biliyor musunuz?” sorusuna katılımcıların yüzde 56’sı ‘Evet’, yüzde 44’ü ‘Hayır’ cevabı verdi. Yüzde 26’sı EXPO’nun kazanılması halinde iş potansiyelinde artış bekliyor. Yüzde 24’ü yeni fikir ve projeler, yüzde 20’si ithalat ve ihracatta artış, yüzde 17’si yeni ticaret anlaşmaları, yüzde 13’ü ise döviz kazanımın artmasını istiyor.

‘İNCİRALTI-KARŞIYAKA ARASINDA TÜP GEÇİT İSTİYORLAR’

Katılımcılar, “Sizce EXPO İzmir’e ne kazandırmalı?” sorusuna ilginç cevaplar verdi. Yüzde 17’lik kesim”İnciraltı’ndan Karşıyaka’ya tüp geçit” istedi. Diğer cevaplar ise şu şekilde sıralandı: Yüzde 15 Balçova-Karşıyaka tüp geçidi, yüzde 15 şehir dönüşümü kapsamında havaray ulaşımı, yüzde 14 deniz altı raylı ulaşım, yüzde 10 olimpiyatlar için stadyum, yüzde 8 Karşıyaka’ya havalimanı, yüzde 8 kaliteli termal tesisler, yüzde 7 dev olimpik yüzme havuzu, yüzde 5 dev saat kulesi. Ankete katılanların yüzde 18’i de İzmirli şirketlerin EXPO konusunda yöneticilik eğitimi alması gerektiğini söyledi.

[poll id=”3″]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.