site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzmir Esnafı Sahipsiz Değildir

İzmir Esnafı Sahipsiz Değildir
07.07.2015
A+
A-

tacettin-bayir (1)

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, son zamanlarda esnaflardan gelen ve giderek artan zabıta şikayetleri üzerine, durumu yerinde incelemek için Alsancak’ta, esnaflarla birlikte toplantı yaptı.

Büyükşehir ve Konak zabıtalarının kendileri üzerinde baskı uyguladıklarını söyleyen esnaflar, “Çözüm için, öneri getirmiyorlar. Bu, burada olacak, Bu böyle bu şekilde duracak’’ şeklinde konuşuyorlar. Neden bu kadar baskı uyguluyorsunuz diye sorduğumuzda, “Emri yukarıdan aldık” diyorlar. Esnaf burada kan ağlıyor, işlerimiz yarı yarıya düştü, herkes için standart bir düzenleme getirin, esnaflar da bu kriterlere uysun. Bizim amacımız kaos yaratmak değil, iş yapmak.

Bağcıyı Dövmek Değil, Üzüm Yemek

Sorunları dikkatli bir biçimde dinleyen Bayır; “Öncelikli amacımız bir uzlaşı ortamı sağlamak. Esnaflığın ne olduğunu iyi bilen olarak, sahipsiz olmadığınızı bilmenizi isterim. Zabıtalarımız, kanunsuz bir olaya göz yummaz. Bu prosedürleri yerine getirmekle yükümlüdürler. Ancak görevini istismar eden, bundan kendine pay çıkaran kişiler olabilir. Buna da, ben burada olduğum sürece izin vermem. Konak Belediyesi, yeni düzenleme yapıyor. Sema Pekdaş ilerleyen günlerde sizlerle bir araya gelip, bu konuya açıklık getirecektir.

Esnaflarla birlikte, sıkıntı yaşanan caddeleri gezen Bayır, ‘’Sorunların çözümü için yanınızda olacağım. Amaç, Bağcıyı dövmek değil üzüm yemek. Bu tarihten itibaren, Esnaf-Zabıta ilişkisinin kardeşçe, karşılıklı görev ve anlayış çerçevesinde yürüyeceği’’, inancını dile getiren Bayır, ‘’Hiç kimse, Esnaf Camiasını küçük görmesin, sahipsiz zannetmesin’’ diyerek, bu tip toplantıların önümüzdeki süreçte devam edeceğini de ifade etti.

Buradan Konak Zabıta Amirliği’ne geçerek, Zabıtalardan bilgi alan Bayır, daha sonra, Konak Belediyesi Meclis Toplantısına geçerek, Sema Pekdaş’la görüştü.

tacettin-bayir (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.