site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir Emniyet Müdürü’nden sıra dışı önlem: Küfür edip kapatın!

İzmir Emniyet Müdürü’nden sıra dışı önlem: Küfür edip kapatın!
30.01.2016
A+
A-

İzmir Emniyet Müdürü Uzunkaya, azalmadığı gibi gitgide artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları “Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın” sözleriyle uyardı.

Kimler milyonlarca lira dolandırılmadı ki? Profesörden öğretim görevlisine, iş adamından akademisyene, emekliye…

Ünlü isimler de zaman zaman filmleri aratmayan dolandırıcılık hikayeleriyle gündeme geldi. Emniyet yetkilileri sık sık ‘İnanmayın’ dese de bir çok kişinin bir türlü telefon dolandırıcılarının ağına düşmesine engel olamadı.

Telefon dolandırıcılığının son zamanlarda sık yaşandığı kentlerden biri olan İzmir’de ise 2015’te meydana gelen 486 olayda 12 milyon 500 bin lira dolandırıldı.

Hürriyet’ten Banu Şen’in haberine göre İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, sonunda adeta patladı. Azalmadığı gibi gitgide artan telefon dolandırıcılığı olaylarına karşı vatandaşları “Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Böyle bir telefon aldığınızda bildiğiniz en galiz küfrü edin ve kapatın” sözleriyle uyardı ve ekledi: “Yıllarca güzel ülkemde meydana gelen her dolandırılma hikayesini öğrendikçe, yüzlerce bilgilendirme ve uyarı yaptıysak da sonuç pek değişmedi. Yine aynı mağdurlar ve kan emiciler… Artık son çare olarak böyle sıra dışı bir yol ve yöntem önerdim. Umarım bir faydası olur.” Polisin hiçbir vatandaşı telefonla aramayacağını bir kez daha vurgulayan Uzunkaya, “Emniyet Müdürlüğü’nden aradığını söyleyen kişiye inanmayın. Hakkında soruşturma açılan kişi emniyetten telefonla aranmaz. Polis hiçbir zaman vatandaşı telefonla aramaz. Aynı zamanda savcı, hakim de aramaz. Banka görevlileri de kart bilgilerinizi telefonla istemez. Bunlara inanmayın. Böyle bir telefon aldığınızda telaşa kapılmayın, rahat olun. Hatta bildiğiniz en galiz küfrü edip kapatın” uyarısında bulundu.

101 KİŞİ YAKALANABİLDİ
İzmir Emniyet Müdürlüğü verilerine göre 2015’te iletişim yoluyla 486 dolandırıcılık olayı yaşandı. Dolandırılan miktar ise 12 milyon 500 bin TL olarak kayıtlara geçti. İzmir polisi, bu olaylardan 155’ini aydınlattı. 101 kişiyi yakaladı. Türkiye genelinde ise geçen yıl 9 bin 950 olay meydana geldi, 786 şüpheli ise tutuklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.