site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir de Facia, 10 Şehit

İzmir de Facia, 10 Şehit
24.12.2013
A+
A-

izmirde-facia

Tersane Kazasında 10 Kişi Can Verdi, 17 Kişi Yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı İzmir Tersanesinde yaşanan kazada 10 personelin hayatını kaybettiğini, 17 personelin ise yaralı olarak kurtarıldığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı Izmir Tersanesi’nde bilinmeyen bir sebeple yan yatan römorkör ile ilgili açıklama yaptı. Genelkurmay, olayda 10 personelin hayatını kaybettiğini, 17 personelin ise yaralı olduğunu bildirdi.

10 ÖLÜ, 17 YARALI

Genelkurmay’dan yapılan açıklamada, “Izmir tersanesinde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere römorkörünün havuzda dalış esnasında henüz bilinmeyen bir nedenle sağ tarafa yan yatmak suretiyle alabora olması sonucunda 10 personelimiz hayatını kaybetmiş; 17 personelimiz yaralı olarak kurtarılmıştır. Yaralıların sağlık durumları iyi olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Müessif olayda hayatını kaybeden şehit personelimize Allah’tan rahmet, kederli aileleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarına başsağlığı dileriz.” denildi.

BAKIM SONRASI DENİZE İNDİRİLMEK İSTENDİ, YAN YATTI

Alabey Askeri Tersanesi’ndeki bir havuzda bakımı yapılan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait ‘TCG Değirmendere’ adlı römorkör, bugün öğle saatlerinde denize indirilmek istendi. Bu sırada, römorkör aniden su alıp Karşıyaka yönüne doğru yan yattı. Olay sırasında yaralananların Karşıyaka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldığı belirtildi.

1 ASTSUBAY, 7 ER, 2 İŞÇİ

Bu arada faciada hayatını kaybedenlerin 1’inin astsubay 7’sinin er 2’sinin ise sivil işçi olduğu bilgisi verildi.

TAKOZLAR KIRILDI

Bu arada yan yatan ’TCG Değirmendere’ römorkörünün bulunduğu havuzda bir mayın tarama gemisinin daha bulunduğu ortaya çıktı. ’A6’ adındaki bu geminin sorunsuz olarak suya indirildiği, ancak daha sonra denge sorunun ortaya çıktığı ve Değirmendere gemisini iki taraftan destekleyen ve ’takarya’ adı verilen besleme takozlarının önce birinin kırıldığı, geminin hızla önce bu tarafa, ardından diğer takaryanın da kırılmasıyla diğer tarafa çok hızlı yattığı ifade edildi.

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. Öznur ÇALIKUŞU dedi ki:

    KENDİ ORDUSUNA KUMPAS KURAN HAİNLER SAYESİNDE DENİZ KUVVETLERİNİN DÖRTTE ÜÇÜ HAPİSTE OLUNCA ACEMİ ÇOCUKLARLA DENİZ KUVVETİ BÖYLE OLUR.