site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İzmir 10 Kasım’a Hazırlanıyor

İzmir 10 Kasım’a Hazırlanıyor
07.11.2013
A+
A-

izmir-10kasim

Cumhuriyetimizin 90’ıncı yılını kutladığımız 29 Ekim’de binlerce kişiyi Gündoğdu Meydanı’na toplayarak andımızı okuyan Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 75’inci ölüm yıl dönümünde tüm İzmirlileri 10 Kasım Pazar günü saat 09:05’te Cumhuriyet Meydanı’ndan yapılacak resmi törene ve 14:00’te Alsancak Limanı’ndan başlayacak ‘’Ata’ya Saygı’’ yürüyüşüne davet etti.

29 Ekim’de yüz binlerce kişiyi Gündoğdu Meydanı’ndan buluşturan Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 75’inci yılında gereken saygıyı göstermek adına tüm İzmirlileri kentte yapılacak anma törenlerine katılmaya davet etti. Cumhuriyet İçin Güçbirliği Dönem Sözcüsü Prof.Dr. Ömer Lütfi Değirmenci AKP’nin son günlerde gündeme getirdiği ‘Türban’ konusu sert bir şekilde eleştirerek ‘’Bizler Atatürk cumhuriyetine yönelik her saldırının karşısında durmaya devam ediyoruz. Onun eserlerinin yaşatılması için mücadelemizi devam ettirecek ve onu her zaman olduğu gibi 10 Kasım’da bir kez daha sevgi, saygı ve şükran duygularımızla anacağız’’ dedi ve tüm İzmirlileri Pazar günü saat 09:05’te Cumhuriyet Meydanı’ndan yapılacak resmi törene ve 14:00’te Alsancak Limanı’ndan başlayacak yürüyüşe davet etti.

DEĞİRMENCİ; “ATATÜRK, AKP TARAFINDAN…’’

Atatürk’ün 75’inci ölüm yıldönümünde kendisi saygıyla ve minnetle anacaklarını açıklayan Dönem Sözcüsü Prof. Dr. Ömer Lütfü Değirmenci, “Kısa hayatı boyunca son derece hayati başarılara imza atan ve aradan bir asır geçmiş olmasına rağmen, eserleri ile halen hayta olan Atatürk, AKP iktidarı tarafından ulusumuza unutturulmaya ve eserleri itibarsızlaştırılarak ortadan kaldırılmaya çalışılmaktadır. O’nun en büyük eseri olan laiklik ilkesi yerle bir edilmektedir. İktidarın uygulamaları giderek otoriterleşmekte ve hatta faşizme doğru kaymaktadır. Bugün oldu bitti ile türbanı kamusal alana sokan iktidar çevrelerinden “Bir gün herkes türbanlı olacak” sesleri yükselmeye başlamıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü böyle bir karanlık tablo içerisinde anacağız” açıklamalarına yer verdi.

‘’29 EKİM RUHU AYAKTA OLACAK’’

Atatürk’ün politikaları ile mevcut iktidarın politikalarını karşılaştıran Değirmenci, “Bizler ulusumuzun cumhuriyete sahip çıkma arzusunu ve iradesini gördükçe asla umutsuzluğa kapılmıyoruz. Son cumhuriyet bayramı kutlamalarında ortaya çıkan tablo, iktidar ile halkımızın farklı yerlerde konumlandığını açıkça ortaya koymuştur. Bir milyon kişi ile oluşan bu tablo, cumhuriyete sahip çıkma coşkusu idi. Ne cumhuriyetimizi, ne de Atatürk’ü tarih bilincimizden silemezsiniz demenin coşkusu idi. Bugün AKP’nin uygulamış olduğu gerici ve bölücü politikalar, Atatürk’ün ilerici ve birleştirici politikalarına ters olduğu gibi ülkemizi karanlığa götürecek doğrultudadır. Türk halkı asla gericiliği seçmeyecek, ulusal bütünlüğünden vazgeçmeyecektir” dedi.

“İZMİRLİLERİ ALANLARA DAVET EDİYORUZ”

Cumhuriyet İçin Güçbirliği Platformu Dönem Sözcüsü Değirmenci, son olarak “Bizler Atatürk cumhuriyetine yönelik her türlü saldırının karşısında durmaya devam edeceğiz. Ve eserlerini yaşatmak için mücadelemizi devam ettireceğiz. Cumhuriyet için Güçbirliği olarak Ata’mızı anmak üzere halkımızı 10 Kasım günü 9:05’te Cumhuriyet Meydan’ında yapılacak resmi anma törenine ve aynı gün saat 14:00’da Alsancak Limanı’ndan başlayarak Cumhuriyet Meydanı’na kadar sürecek olan “Ata’ya Saygı Yürüyüşü”ne katılmaya davet ediyoruz” diyerek İzmir halkına seslendi.

ADD BAŞKENTE ÇIKARMA YAPACAK

Atatürkçü Düşünce Derneği adına açıklamalar yapan İzmir Şubeleri Eşgüdüm Başkanı Ali Yanar ise, 10 Kasım için İzmirlilere aynı çağrıda bulunarak, “Tam bağımsız ve aydınlanmış Türkiye mücadelesini sürdüren Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir şubeleri olarak en büyük eserini bize emanet eden Büyük Önder Atatürk’ü anmak ve eserine sahip çıkmak amacıyla tüm halkımızı ve kuruluşları 10 Kasım günü meydanlara çağırıyoruz. Geçen yıl 29 Ekimde Ulus’ta bütün engellemelere rağmen yüz binlerce yurttaşın katıldığı Cumhuriyet buluşması ile başlayan 10 Kasım Anıtkabir yürüyüşü, 13 Aralık ve 8 Nisan’da Silivri buluşmaları, 19 Mayıs’ta Türkiye Cumhuriyeti’ne sahip çıkma mitingleriyle devam eden kitlesel eylemler çağdaş laik tam bağımsız Türkiye’nin geleceği için yürütülen mücadelelerin dönüm noktası olmuştur. Son 29 Ekim’de bütün yurtta halkımızın cumhuriyete sahip çıkmak için meydanları doldurması çok anlamlıdır. 11 yılını dolduran siyasi iktidarın en doğal demokratik tepkilere dahi gösterdiği tahammülsüz ve baskıcı uygulamalarının had safhaya ulaştığı bir dönemde halkımızın gücüyle yapılan bu kitlesel eylemler korku dağının aşılmasında büyük etki yaratmış ve bu gün kendi gücünün varlığına inanan milyonlarca yurttaşımıza da yol gösterici olmuştur” diye konuştu. Yanar, 10 Kasım’da Ankara’da gerçekleştirilecek olan anma törenlerine İzmir’den otobüs kaldıracaklarına da duyurarak, Ankara’ya gitmek isteyen yurtseverlerin, Atatürkçü Düşünce Derneği İzmir Şubelerine başvurmalarını istedi ve İzmir’deki kutlamalara da tam destek vereceklerini belirtti.

KESKİN; “ÜLKEYİ DİN DEVLETİNE DÖNÜŞTÜRENLERE…’’

ADD Genel Sekreteri Nazan Keskin ise, iktidara yüklenerek, AK Parti hükümetinin türbanı meclise sokarak ülkeyi din devletine dönüştürdüğünü söyledi ve şöyle devam etti; “İktidar laiklik ve demokrasiyi çiğnemeye devam etmektedir. Emeğe düşman ve bölücü hükümet, ülkenin aydınlarını Silivri ve Hasdal’a göndererek anti demokratik tavrını sergilemiştir. Bizler tüm bu gelişmeler karşısında 29 Ekim’de iktidara karşı nasıl sesimizi yükselttiysek, 10 Kasım’da da tepkimizi en yüksek sesle dile getireceğiz. Ülkemizde yaşanan bu ortam artık bu iktidarın sonunun geldiğini göstermektedir. İktidarın yetkileri ve bu halk tarafından elinden alınacak ve Türkiye Cumhuriyeti hak ettiği aydın günlere kavuşacaktır” diyerek sözlerine son verdi.
Ege’nin Sesi-Ali Arda PERK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.