site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu Eğitim-Sen’lilerle Buluştu

İzcioğlu Eğitim-Sen’lilerle Buluştu
17.09.2013
A+
A-

izcioglu (1)

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı İzcioğlu Eğitim-Sen yöneticileri ve öğretmenlerle buluştu.

CHP’den Selçuk Belediye Başkanlığına aday adayı olan Sabahattin İzcioğlu Eğitim-Sen Selçuk Şube Yönetimi ve Öğretmenleri ile buluşarak Selçuk’taki öğretmenlerin sorunları üzerine görüş alış verişinde bulundu. Aday adayı İzcioğlu öncelikle, bu buluşma vesilesiyle yeni öğretim yılına başlayan öğretmenlere ve öğrencilere başarılı, verimli huzurlu bir öğretim yılı diledi. Daha çok soru cevap şeklinde olan bu görüşmede. Öğretmenler aday adayına projeleri ile ilgili sorular yönelttiler. İzcioğlu bu sorular karşısında açıklamalarda bulunarak, ‘’Her şeyden önce insanımıza dokunmak, insanımıza değer vermek gerekir. Sorunlarını dinlemek ve elimden geldiğince, gücüm oranında sorun çözmeye yönelik çalışmalar yapmak istiyorum” görev verilirse hiç bir ayırım yapmadan her kesime kapıları sonuna kadar açacağım dedi.

Bu çerçevede eğitime yönelik çalışmalarla en başarılı Belediye Başkanı olacağını ifade eden İzcioğlu;  Eğitimle ilgili ne tür çalışmalar yapacağını soran eğitimcilere,  bir kere öğretmenlere yakışır, öğretmenlerin dinlenebileceği, eşini dostunu ağırlayabileceği bir yapının olması bilincinde olduğunu böyle bir oluşumun başını çekeceğini, okulların fiziki yapılarının modern hale getirilmesi konusunda, öğrencilerin spor, konferans, tiyatro gibi etkinlikler için kullanabilecekleri yerlerin oluşturulması hususunda elinden geleni yapacağını, yetkili kişilerle, kuruluşlarla Büyük şehir Belediyesi, merkezi iktidarla ilişkilerini kurarak, mutlaka bu tür eğitimle ilgili projelerin pratiğe geçirilmesi yönünde gereken tüm eforu sarf edeceğini hatta “  kaliteli bir Matematik köyü, Fen köyü okulları ve de belirli spor alanlarında spor kompleksleri gibi isim ve marka olacak eğitim kurumlarının açılması konusunda görüşleri olduğunu belirtti.

Selçuk’la ilgili projelerinin neler olduğunu soran Eğitim Sen Yöneticilerine, Pamucak, Zeytinköy ve Barutçu köyü ile ilgili düşüncelerini somut örneklerle anlatan İzcioğlu, ilçe merkezi Efes, Meryemana bölgesiyle ilgili projeleri için ayrıntılarıyla örnekler verdi.Tüm bu projelerin tek başına bir belediye başkanının hayata geçiremeyeceğini ifade eden İzcioğlu hele de parası olmayan, borç içinde olan, tepesinde merkezi iktidar, yanında devamlı ilçeyi gözetleyen büyük şehir belediyesi olduğunu, bir ilçe belediyesinin yapacağı çok bir şey olmadığını, örneklerle anlattı. İzcioğlu; Konuşmasında ‘’Tüm bu etkenlerle baş edebilecek, onlarla uzlaşma ve anlaşma yöntemleri geliştirecek, sivil toplum örgütlerini, meslek örgütlerini, sendikaları, muhtarları, tüm halkı yanına alacak bir iradenin, sözünü ettiği bu projeleri hayata geçirilebileceğini, somut yaşanmış örneklerle anlattı.

Bir Belediye Başkanı tek başına hiçbir şey yapamaz ama sizleri, yani odaları, sivil toplum örgütlerini, hatta muhalefette olan politik partileri Selçuk’un çıkarına bir payda altında toplar, bunun için irade koyarsa, çok şey yapar dedi. Kendisinin aday adayı olarak göreve hazır olduğunu hiçbir beklentisinin olmadığını, çıkar gözetmediğini, hatta Belediye Başkanlığı için maaş bile talep etmediğini belirten İzcioğlu, bu söylediklerini ileride kendisine hatırlatılmasını özellikle üzerine basa, basa anlattı. Eğitimin demokratikleşmesi, öğretmenlerin ekonomik ve demokratik talepleri için mücadele veren, eğitim emekçileri olan öğretmenlere tüm desteğini vereceğini. Böylece; görev verildiği takdirde belediyenin kapılarını her daim açık tutacağını, bunun ötesinde kendisinin öğretmen emekçilerinin ayağına giderek istek ve taleplerini yerinde alacağını, bu çerçevede Selçuk’a hep birlikte katkı koyarak projeleri hayata geçirebileceklerini belirten İzcioğlu. Bu sözlerinin bir senet olduğunu, vaatlerini ileride hatırlatmak konusunda bir yerlere yazılarak kendisinin önüne koyabileceklerini belirtti.. Ve konuşmasının sonunda bu söyleşiye katılan ve ilgilenen tüm öğretmenlere teşekkür etti.

izcioglu (2)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.