site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İzcioğlu Basın Mensuplarıyla Buluştu

İzcioğlu Basın Mensuplarıyla Buluştu
01.09.2013
A+
A-

sizcioglu_yerel basinla_31082013_1

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday Adayı Sabahattin İzcioğlu Selçuk’ta ki basın mensuplarıyla buluştu.

CHP Selçuk Belediye Başkan Aday adaylığına yaptığı başvuru sonrasında, ilçedeki Sivil Toplum Örgütleri ve Meslek Temsilcilerinin yanı sıra mahalle muhtarlarıyla da bir araya gelerek karşılıklı görüş alış verişinde bulunan İzcioğlu, sabah kahvaltısında ilçedeki basılı ve internet gazeteciliği yapan medya temsilcileriyle bir araya geldi.

İlk kez bir aday adayının basılı ve internet gazeteciliği yapan yerel medya temsilcilerini kahvaltı vesilesiyle bir araya getirip görüşlerini iletirken aynı zamanda onların görüşlerini alması, katılımcılar arasında ‘darısı diğer adaylara’ dedirtti. İzcioğlu, açıklamalar öncesinde kısaca yaşam hikâyesine yer verirken adaylığıyla ilgili olarak ta sorulan soruya “Selçuk’un ekmeğini yedim. Bana çok şey katan güzel ilçeme, sorumluluk bilinciyle yaşamım boyunca elde ettiğim eğitim, sanat, kültür ve iş hayatı konusundaki birikimlerimi bir mücadele ruhu inancıyla aktarmak istedim. Bunu hayata geçirmenin yolunun da siyasetle mümkün olabileceğini düşünüyorum. Eleştiri yapmak kadar, kişilerin sorumluluklardan da kaçmaması gerektiğine olan inancıyla adaylık başvurusunda bulundum” dedi.

DEĞİŞİMCİ, YENİLİKÇİ VE UZLAŞI KÜLTÜRÜNÜ İLKE EDİNECEĞİM

Adaylık sürecini soran DHA Selçuk Temsilcisi Veysel Erol’un sorusuna İzcioğlu, merkeziyetçi bir siyaset anlayışının hakim olduğu ülkemizde,  bunun yerel yönetimler üzerine de merkezi otoriter devlet siyaseti olarak yansıdığını görüyoruz. Ayrıca ilçemizin İzmir Büyükşehir Belediyesine bağlı olması, özel bir durum daha doğurduğunu, bu tür yerlerde yerel yöneticilerin çok esnek, çok deneyimli, uzlaşıcı bir politika izlemesi gerektiğini bu nedenle de kendisinin beş yıl hiç aralıksız Selçuk’un tüm yerel çalışmalarını, Belediye Meclisi çalışmalarını, kararlarını izlediğini, Selçuk’un sorunlarını takip ettiğini belirtti. Buradan öğrendiği yerelle ilgili bilgileri yaşamındaki bu zamana kadar elde ettiği deneyim ve birikimlerini birleştirmek istediğini belirterek değişimci, yenilikçi, uzlaşma kültürünü yaşama geçirici bir yerel yöneticilik yapmak istediğini açıkladı.

Bu konuyu örneklerle açıklayan İzcioğlu, Selçuk’un İzmir girişinde ki akaryakıt istasyonundan başlayarak neredeyse Acarlara kadar uzanan hattın Pamucak ve oteller kısmında kalan sağ taraftaki bölgenin imar dahil her türlü tasarrufu Turizm Bakanlığında. Mezarlık, İZSU, İtfaiye ana caddeler ve bütçenin önemli bir kısmı da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin tasarrufunda, geriye ne kaldı? Bu durumda bir belediye başkanının uzlaşıcı, birleştirici, tüm kitlelerle iletişim içinde bir politika izlemesi gerektiğini söyledi. Açıkça bir Belediye Başkanının tek başına Belediyenin günlük mutat işlerinden başka çok bir şey yapamayacağını hele bir başkanın benlik ve egosu biraz yüksek, kariyerist tutumları olursa böyle bir başkana adım attırmayacaklarını dile getirdi.

HER KESİMLE İLETİŞİM İÇERİSİNDE OLACAĞIM

Bunun nasıl olacağını soran gazetecinin sorusuna Aday adayı İzcioğlu, bir kere sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla, sendikalarla, muhtarlarla, esnaflarla sürekli iletişim içinde bulunarak kararları birlikte üretmek ve birlikte hayata geçirilmesini sağlamak gerekir. Önemli unsurlardan biri de ilçedeki diğer politik örgütlerin, Selçuk’un tüm sorunların çözümünde sorumluluk almasını sağlamak. Biraz önce saydığım kuruluşlara, ilçede ki politik partilerinde katılımını sağlayarak güç oluşturacağını vurgulayan İzcioğlu, bunun dışında parasız pulsuz elinde yetkisi olmayan bir Belediye Başkanı ne yapabilecek? Sadece evrak imzalayan bir memur görevi yapar, diye cevap verdi.

Aday adayı olduğu partinin yani CHP’nin nasıl bir yöntemle adayları belirleneceği soran Mehmet Uyaroğlu’na İzcioğlu, Bu sefer aday belirlemede farklı bir yöntem uygulanacağını, partinin üst düzey yetkililerin basına verdikleri demeçlerden öğrendiğini, bu bilgilere göre, hiçbir aday adayının onun adamı, bu vekilin adamı, şu genel merkez yöneticisinin adamı mesajlarının geçerli olmadığını, hatta aday adayların Parti Genel Merkezine gelmelerinin adaylık belirlemede etkili olmayacağını, aday adayların halka inerek program ve projelerini anlatmaları gerektiğini belirterek, adaylık kriterleri içinde aday adayının, tanınan, sevilen, iş yapma yeteneği olan kimselerden olacağını, bunun içinde kamuoyu yoklamaları yapacaklarını ayrıca aday adayın düşüncelerinde özgürlükçü, adaletçi paylaşımcı ‘gezi ruhu’ anlayışında olanların tercih edileceğini ve genel merkezin tespit ettiği bu kriterlere de uyulacağına inandığını belirtti.

HER ZAMAN ‘KİTLE KUYRUKÇULUĞUNA’ KARŞI OLDUM

Sekiz Eylül Gazetesi’nden gazeteci Ayşe Havva Geyik, aday adayı Sabahattin İzcioğlu’na, iletişimden bahsettiğini, görev aldığında nasıl bir iletişim sistemi uygulayacağını, sordu.  İzcioğlu, öncelikle ülkemizde yasal olarak kurulan hiçbir partiyi düşman olarak görmediğini, bu halkın barış içinde kardeşçe birlikte yaşaması gerektiğini, bu yaşadığımız gök kubbe altında ki herkesin yaşama hakkı olduğunu başkanlık koltuğuna oturduğunda politik ceketini çıkararak, önce bireysel olarak herkesin rahatlıkla görüşme yapabileceği bir sistemi mutlaka kuracağını, tüm parti temsilcileri ile sivil toplum örgütleri, meslek örgütleri, oda temsilcileri ile ve bir de bunlara bu örgütlerin dışında kalan insanları temsilen kurulacak ‘’kent konseyi’’ ile öncelikle İlçemizin en acil sorunu ve sorunu çözecek projeler üzerinde tespitler yaptıktan sonra tüm bu örgüt temsilcilerle birlikte Büyükşehir Belediyesine, Merkezi Yönetime bu önerilerimizi ikna etme ve en demokratik yöntemle iletmeyi yani sürece olabildiğince herkesi katmayı hedeflediğini, eğer tüm bu girişimlerden de sonuç alınamazsa bu durumu halka anlatmayı, halkın bu konudaki önerileri ile yeni çözümler üretmeyi örneklerle anlatan İzcioğlu, bu süreçte önyargısız olarak popülizme, kitle kuyrukçuluğuna düşmeden kimseye de yalakalık yapmadan yapılabileceğini belirtti.

KİMSENİN YANDAŞI OLMAYACAK…

Yerel medya temsilcilerinin soruları üzerine projelerle ilgili görüşlerini de açıklayan İzcioğlu, sıradan insanların bile hiç umulmayan projeler önerdiğini yani proje sıkıntısı çekmediğini hatta meslek odaları görüşmelerinde, kendilerine başvuran büyük iş adamlarının olduğunu öğrendiğini, önemli olan bunları uygulayacak bir düzenin, bir sistemin oluşturulması olduğunu açıklayarak,”bunun içinde bu seçimler çok önemlidir” dedi. Ekonominin dar boğaza girdiği, savaş çığlıklarının atıldığı bu dönemde demokrasi ve barış yanlıların tavrı, birliği bu seçimlerde çok büyük bir etken olarak bu seçimlerin önemini daha da arttırmıştır.

‘ASIL KATİL, BİZLERİZ!’ DEMEK ZORUNDA KALMAMAK İÇİN

Sohbet esnasında gazeteci bir arkadaşın minik kızını göstererek,”işte ne yapacaksak bunların geleceği için yapacağız. Bu günahsız masumların geleceğini hazırlamak zorundayız. Eğer gerekli sorumluklularımızı yerine getirmez isek, ülkemizde gerçek barış ve demokrasiyi oluşturamaz isek yarın bizlerden hesap soracak şimdinin bu küçükleri olacaktır. Ve bende tarihe not düşeceğim: Sizleri günümüzde acı çeken tipik bir Ortadoğu halkları gibi ezecek zihniyetin önünü biz açtık. “Asıl katil, bizleriz!” demek zorunda kalacağız. Bu yüzden kendisinin hiçbir çıkar beklemeden, kimsenin yandaşı olmadan, her şeyi tüm halkın ve gelecek neslin çıkarı için yapacağını vurguladı.
 
BİR KİŞİ TEK BAŞINA ASLINDA “HİÇ”TİR.

Onun için cesurca yaşamdaki tüm birikimlerimizi ortaya koymak zorundayız. diyen İzcioğlu, yasalar ve genel-yerel ilişkiler öyle bir hal aldı ki tek başınıza ‘başkan olmak’ yetmiyor. Başarı için tüm kitleleri, katmanları devreye sokabilecek yapıların oluşması gerekiyor. Kişi tek başına onca yetkisi olmasına rağmen hiçbir şeydir. Başarı ancak toplumsal ve kurumlar arası sinerji oluşturmakla mümkündür.’dedi.

HİÇ KİMSE, BİR BAŞKASINI YOK SAYMAMALI

Konuşmasını ilçedeki yalnızca CHP’lilerle değil tüm partilere mensup insanlarla birlikte yönetilmesi gerektiğinin altını çizerek “yaşam hakkı olduğunu her fırsatta söylediğimiz insanları yok saymak mümkün değildir. İlçe menfaati için kafa yoran herkesle görüşür hatta onlarla ortak projeler hazırlanmasını sağlayacak bir siyasi iklim oluşturmalıyız. Asıl değişim, yenilenme zihinlerde başlar. İnsanlar ancak demokrasiye olan inancını pratik yaşama yönlendirebildiği ölçüde tutarlı olabilir. İnandırıcı olabilir’ diye devam etti. Büyük Selçuk gazetesi sahibi Hasan Hüseyin Gödeş’in diğer aday adayları hakkında ne düşünüyorsunuz sorusuna ise İzcioğlu, “tıpkı benim gibi arkadaşlarımızda demokratik hakları gereği aday adayı olmuşlardır. Onlarda elbette kendilerince daha iyisini ortaya koyma arzusuyla aday adayı oldular, mutlaka bu arkadaşlarında yetenekleri görüşleri vardır. Herkes bu tür görev isteğine bulunarak özveride bulunan tüm insanlara saygı duymalıdır, Bende kendilerine saygı duyarak çıktıkları yolda kendilerine başarılar diliyorum” diye cevap verdi.

İçilen çaylar eşliğinde yerel medya temsilcilerine görüşlerini aktaran İzcioğlu, “ilçemizdeki basılı ve internet haberciliği yapan siz değerli arkadaşlarla birlikte vakit geçirmekten oldukça memnun kaldım. Öncesinde olduğu gibi yine sizler aracılığıyla düşüncelerimi halkımızla paylaşma imkânı buldum. Kahvaltıya katılamayan arkadaşlarda sizlerde bu seçim sürecinin bilgiye ve habere erişim konusunda çok önemli unsurlardan birisiniz. Bunun içinde sizlere ayrıca teşekkür ederim. Vakit ayıran tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

Sabahattin İzcioğlu Kimdir?

1950 yılında Eskişehir’de doğan, ilk orta ve lise eğitimini yine Eskişehir de tamamlayan İzcioğlu, şimdiki adı Bursa Eğitim Fakültesi o zamanki adı Bursa Eğitim Enstitüsü’nde Matematik Öğretmenliği için başladığı öğrenimine, askeri darbe sonrası Konya Eğitim Enstitüsünden matematik öğretmeni olarak mezun oldu. Konya, Afyon ve Eskişehir Milli Eğitim okullarında matematik öğretmeni olarak öğretmenlik yapan İzcioğlu, 12 Mart 1971 de hükümetin manevi şahsiyetini tahkirden ve 12 Eylül 1980 darbelerinde TÖB-DER davalarından soruşturmaya uğradı. Hakkındaki soruşturma ve tutuklamalar nedeniyle geçen on yılın sonunda aklandı. İzmir ve Torbalı’da dershane öğretmenliği yaptı. Selçuk’ta 21 yıldır sürdürdüğü dershane öğretmenliği ve dershane ortaklığının yanı sıra inşaat işleri ile uğraşmaktadır. ARALIK’SIZ isimli yayınlanmış bir kitabı ve yaklaşık 400 makalesi bulunan İzcioğlu, kişisel çalışmalarını sergilediği iki resim sergisi açtı. Geçtiğimiz günlerde İzmir ili Selçuk ilçesinde CHP’den Belediye başkanlığı için aday adaylık başvurusu yaptı.

sizcioglu_yerel basinla_31082013_2

sizcioglu_yerel basinla_31082013_3

YORUMLAR
  1. GÖÇMEN OĞLU dedi ki:

    HELAL OLSUN SİZE HOCAM. İŞTE GERÇEK SİYASETÇİ BÖYLE OLUR VE DE OLMALIDIR. AÇIKLAMALARINIZ İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR. İŞALLAH BU GÜZEL DÜŞÜNCELERİNİZİ DE BİRİLERİ ANLAR HEDEFLERİNİZE ULAŞIRSINIZ.SİZİN GİBİ TEMİZ BİR SİYASETÇİYİ SELÇUK BELEDİYE BAŞKANLIĞI GİBİ BİR MAKAMDA İŞALLAH GÖRÜRÜZ.ŞİMDİDEN ÇIKTIĞINIZ BU YOLDA BAŞARILAR DİLERİM.ŞİMDİDEN İLK OYLARINIZ BENDEN VE KIZIMDAN

  2. YILDIZ dedi ki:

    Bikaç soruda biz vatandaşlar olarak soralım bakalım bunlarada cevap bekliyoruz sayın izcioğlundan. Geçen seçimlerde CHP belediye başkan aday adayı olduktan sonra aday olamayınca hangi patinin adayını desteklediniz??? CHP İlçe başkanlığına 10 sene içinde kaç kere uğradınız ve selçukta CHP’ye ne konularda katkı koydunuz??? Anayasa referandum oylamasında CHP Genel merkez politikası olan HAYIR oyu yerine köşe yazılarınızda da yazdığınız gibi neden parti karalarını uygulamayıp AKP’nin verdiği gibi EVET oyu kullandığınızı yazdınız??? Sorulacak çok soru var sayın hocam bir şunları yanıtlayın diğerlerini de soracağım..

  3. Öğrenci dedi ki:

    Akp politikalarıyla Chp’li olunur mu? Ben eski solcuyum diye başlayan yazılarınız mı yoksa eski bir solcu olarak şunları soruyorum demeniz mi ? Soruyorum Eski solcuysanız şimdinin neyi siniz? Biraz gerçekçi olmak gerekmiyor mu? Sayın İzcioğlu.

  4. aydın dedi ki:

    Sayın İzcioğlu belediye başkanı seçildiğinizde vatandaşlar ve yasal siyasi partiler arasında ayırım yapmayacağınızı ifade etmişsiniz. Ancak gazetecilerle çektirdiğiniz fotoğrafa bakıyorum ilçemizde tanınan bir çok gazeteci ve haber sitesi temsilcisi o fotoğrafta yok. Mesela tanıdığım kadarıyla ilçede en çok takip edilen Selçuk haber temsilcisi yok. Efes haber temsilcisi yok. Selçuk güncel temsilcisi yok. Artemis haber temsilcisi yok. Yeni Asır ve Egede son söz temsilcisi Ahmet bey yok. TRT temsilcisi öğretmen arkadaşımız yok. Davet ettiniz de gelmediler mi acaba.
    EDİTÖRÜN NOTU:
    BİLGİLENDİRME AMAÇLIDIR…
    SAYIN İZCİOĞLU SELÇUK HABER SİTESİ OLARAK SİTE ÇALIŞANLARINI BU TOPLANTIYA DAVET ETMİŞTİR. FAKAT BİZ TOPLANTI SAATİNDE BAŞKA BİR YERDE BULUNMAMIZ SEBEBİ İLE BU TOPLANTIYA KATILAMADIK. AYRICA SELÇUK HABER SİTESİNİ TEMSİLEN SAYIN MEHMET UYAROĞLU BU TOPLANTIYA KATILMIŞTIR. BİLGİLERİNİZE…
    SAYGILAR.

  5. Kemal Küçükğlu dedi ki:

    Bu adamın bir öğretmen adayına yaptıklarını anlatayım. Ben doğma büyüme Selçukluyum. Eskişehir anadolu üni. fizik bölümünü bitirdim. Mezun olduğumda atanmak için beklerken özel ders vermeye başladım. En azından ekmek paramı çıkarıyordum.

    Eskiden Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı olan şükrü abiden rica ettim. Bu zamanın parasıyla saati 4 tl ye ders vereceğim. Çok komik bi rakam hem öğrenciler faydalanır, hem ben boş boş atama beklemem üç beş te kazanırım dedim. Şükrü abi beni destekledi eskiden düğün salonu olarak kullanılan yerde ADD nin kütüphanesi vardı. Bana kullanmam için verdi. Otogarın dibinde bi binaydı şimdi yıkıldı.

    1 öğrenci ile başladım 80 öğrencim oldu. Bu zatı zavallı beni kaymakama şikayet etti. Para gözünü bürümüş bu adamın. Bir insanın ekmeği ile oynama zavallığına düştü.

    Ben şimdiki parayla saati 4 tl ye ders veriyordum. Düşünün saati en az 50 tl dir bu işin. Hem harçlığım çıkıyordu hemde hayır duası alıyordum.

    Beğenmeseler 80 öğrenci nasıl olayım.?Beğeniliyordum. Bunu gördü ve bu büyümeyi engelleme çabalarına girdi.

    İşte böyle bi adam bu. Değmez Selçuk’a da yakışmaz.

  6. Abdullah altınel dedi ki:

    Sevgili Aydın bey; Sayın Sabahattin İzcioğlu Bizzat telefon ile kahvaltı eşliğinde sohbet toplantısı yapacağını belirtip beni davet etti. Bende Selçuk Güncel’in köşe yazarı ve aynı zamanda site Admin’i Mehmet Uyaroğlu’na haber verdim. kendisi toplantıya katıldı ve haberi sitemizde yayımladı. Bilginize sunarım..

  7. Abdullah altınel dedi ki:

    Ek bilgi. Selcuk Güncel’de ki habere dikkat ederseniz, fotoğrafta Mehmet Uyaroğlu’nun olmadığını göreceksiniz. Çünkü fotoğrafı kendisi çektiği için maalesef resimde yoktur.

  8. anonim dedi ki:

    sayın izcioğlu parti tabanından kabul görmediğiz halde belediye başkanlığı aday adaylığınızda bu kadar ısrarcı olmanız neden_?