site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!

İZBAN’da ‘yeni son durak’ sistemi!
09.02.2016
A+
A-

Torbalı seferlerinin başlamasıyla yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre Menemen’den Aliağa’ya, Cumaovası’ndan da Torbalı’ya ulaşımda trenden trene aktarma yapılacak.

Geride kalan hafta sonu Torbalı seferlerinin start almasıyla istasyon sayısı 38’e, uzunluğu da 110 kilometreye çıkan İZBAN’da yeni bir düzenleme yapıldı.

Bu hat üzerinde 27 dakika bir olmak üzere günde 76 sefer yapan İZBAN, rayların iki ucu arası mesafenin yaklaşık 2 saate çıkması sonrası Cumaovası ve Menemen için yeni bir uygulamayı hayata geçirdi.

Buna göre 2 istasyonda trenden trene geçiş sistemi uygulanacak, Menemen’den yapılacak Aliağa’ya, Cumaovası’nda Torbalı’ya tren aktarması yapılacak.

İZBAN AÇIKLAMA YAPTI
Konuyla ilgili açıklama yapan İZBAN yetkilileri, “Yeni düzenleme ile birlikte daha hızlı ulaşım imkanı gelecek. Bir trenin yola çıkıp 110 kilometreyi gidip gelmesi molalarla birlikte 4 saati buluyor. Kısa mesafelerde hızlı hareket ederek yolcularımızı istedikleri yerlere ulaştıracağız. Raylı sistemin daha faydalı şekilde kullanılması için bu sistemi hayata geçirdik. Halkapınar’ı merkez olarak kabul ettiğimizde trenler Cumaovası ve Menemen’e kadar gidecek. Menemen’den Aliağa’ya, Cumaovası’ndan ise Torbalı’ya bekleyen trenlere binecekler. Bu sistem aktarma değil… Yeniden kent kart basma ve yer değiştirme gibi bir durum yok… Sadece aynı istasyon içinde karşı yönde bekleyen trene binerek ulaşımlarına devam edecekler. Bekleme süreleri de birkaç dakikayı geçmeyecek” ifadelerini kullandı.

TORBALI TÖRENİ 14 ŞUBAT’TA!
Torbalı hattında 6 Şubat’ta yolculu ön işletmeye başlayan İZBAN’ın 1 hafta ertelenen resmi töreni, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanıı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun katılımlarıyla 14 Şubat’ta yapılıyor.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın Kazakistan ziyareti nedeniyle bir hafta gecikmeli düzenlenecek tören, Torbalı İstasyonu’nda saat 11:00’de başlayacak. Hattın resmi açılışını, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu birlikte yapacaklar.
Gökhan KOÇ/EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.