site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İZBAN gelmedi ama Kiralar tavan yaptı

İZBAN gelmedi ama Kiralar tavan yaptı
09.07.2015
A+
A-

İZBAN gelmedi ama Kiralar tavan yaptı

İZBAN’ın Torbalı da seferlere başlaması başka bahara kaldı ama etkileri hayatın her alanında hissediliyor. İZBAN istasyonlarına yakın olan evlerin kira bedeli 700 liradan başlıyor

İZBAN hattının Torbalı’ya kadar uzatılması konusunda devam eden çalışmaların son virajına gelindi. Rayların ve istasyonların yapılmasıyla teknik çalışmaların kaldığı yetkililer tarafından bildirilirken çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İZBAN geleceği için hareketliliğin yaşandığı emlak ve gayrimenkul sektöründe de piyasa üst seviyeye tırmandı. Torbalı Mahallesi, Sadık İleri Bulvarı, Tepeköy Mahallesi gibi bölgelerde kiralık evlerin bedeli 700 ila 1100 lira arasında değiştiği öğrenildi. Özellikle İZBAN istasyonlarına sınıf noktada olan evlerin kirası 800’den başlıyor.

KİRALIK EV BULMAK ÇOK ZOR

Günden güne yeni binaların yükselmesi, dairelere olan talepte artış olması, kiralık evleri kıymete bindirdi. Yeni bitmiş binalarda konumuna göre kira fiyatları 700 ile 1100 lira arasında değişirken, eski yapı denilen 15-20 yıllık binalarda ise kiralar 400 ile 500 arasında değişiyor. Özellikle Torbalı’ya gelmesi planlanan İZBAN ile birlikte İzmir’e ulaşımın 15 dakikaya inecek olması kiralık daire ve satılık dairelerdeki fiyatların daha da zirveye çıkması bekleniyor. Bu kapsamda Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran, her gün birilerinin gelip kiralık ev sorduğunu söyledi. Ellerinden geldiği kadar yardımcı olamaya çalıştıklarını ifade eden Kuran, “Bu saatten sonra kiralık ev bulmak çok zor” dedi.

GELMEDEN FİYAT ARTTI

İZBAN’ın gelmesi halinde bölgede değerlerin artacağı görülüyor. İZBAN’ın bölgeye gelecek olması ev kiralarını uçurdu. İZBAN’a yakın olan mahalleler arasında Torbalı ve Tepeköy Mahallelerinde kiralar tavan yapmış durumda. Torbalı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kuran, “İZBAN gelmeden fiyatlar böyle olduysa geldikten sonra kat kat artar. Dışarıdan gelen insanlar genellikle buralarda oturmak istiyor. Bu yüzden bir an önce ellerini çabuk tutsunlar yoksa ev bulamazlar. Genel olarak fiyatlarda artış olmaya başladı” şeklinde konuştu.
HABER: Amede ALPAGUT-buyuktorbali.com

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.