site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İttifak masasında son durum: Kiraz yoksa, Bergama olsun!

İttifak masasında son durum: Kiraz yoksa, Bergama olsun!
21.12.2018
A+
A-

Yerel seçim öncesinde AK Parti ile MHP arasında yapılan ittifak kararının ardından İzmir’de çalışmalar sürüyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nı ziyaret eden MHP İl Başkanı Veysel Şahin taleplerini iletti. MHP’nin Kiraz’ı istediği, olmaması halinde Bergama’yı talep ettiği öğrenildi.

Yerel seçim öncesinde İzmir’de Denizli eski Büyükşehir Belediye Başkanı ve Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekçi’yi aday gösteren AK Parti, ittifak ortağı MHP ile görüşmelerini sürdürüyor. CHP’nin güçlü olduğu yerler başta olmak üzere MHP’nin potansiyelindeki yerleri bırakmayı düşünen AK Parti henüz ilçeleri tam olarak netleştirmedi. İki parti arasında ilk etapta 11 ilçe gündeme gelmiş daha sonra sayı 5’e kadar düşürülmüştü.

2014 yerel seçim sonuçlarına göre MHP’nin belediyeyi kazandığı Aliağa’da Serkan Acar ile yola devam kararı alan MHP, AK Parti’nin bu ilçede aday çıkarmasını istemiyor. MHP’nin bu talebi büyük oranda karşılık bulurken diğer ilçeler için pazarlık görüşmeleri sürüyor.

ÖZÇINAR ÇIKMAZI!
İki parti arasında en önemli sorun Kiraz ilçesinde yaşanıyor. 2014’te MHP’den seçilerek belediye başkanlığı koltuğuna oturan Saliha Özçınar daha sonra AK Parti’ye transfer olmuştu. Dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’nun talimatıyla resmi polis koruması da verilen Özçınar, MHP’liler tarafından tehdit edildiğini öne sürmüştü. 2019’e giderken iki parti ittifak kararı alınca MHP, AK Parti’ye, “Kiraz’ı MHP’nin oylarıyla aldınız, bize bırakın” dedi. Üstüne bir de, “Saliha Özçınar’ı istemiyoruz” mesajı gönderdi.

MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin’in SONSÖZ TV’de yaptığı açıklamada, “Kiraz bizim için ayrı bir mesele, yaramı deşmeyin. Orada MHP oylarıyla seçim alındı” diyerek bahsettiği süreç henüz netliğe kavuşmadı. Ayrıca, AK Partili Belediye Başkanı Özçınar ile yıldızı barışmadığı için görevinden alınan İlçe eski Başkanı Mehmet Emin Avşar’ın İYİ Parti’den aday olma ihtimali de partiyi bölecek unsurlar arasında yer alıyor.

ESKİ BAŞHEKİM FAVORİ
AK Parti, Kiraz’ı belediye başkanı kendisinde olduğu için vermek istemiyor fakat MHP’nin Bergama talebine de sıcak bakmıyor. MHP’nin 2014 yerel seçimlerinde aday gösterdiği isim olan Özkan Karadiken’in bu kez AK Parti’den aday olması kafaları karıştırdı. AK Parti, ilçede eski İlçe Başkanı Hakan Koştu ile yarışa girmeye hazırlanırken MHP’nin teklifini ise şimdilik değerlendirmeye almadı. MHP, oldukça yüksek oy oranına sahip Bergama’da ittifakın da getirdiği unsurlarla birlikte sonuca ulaşmak istiyor. Bergama Devlet Hastanesi eski Başhekimi Yalçın Koçiğit ile seçime girmeye hazırlanan MHP, Kiraz’ın verilmemesi halinde Bergama’da ısrar ediyor.

Öte yandan, MHP ile AK Parti arasında yapılan görüşmelerde Bornova, Çeşme, Narlıdere, Dikili, Foça, Güzelbahçe gibi ilçeler üzerindeki pazarlıklar ise sürüyor. Potansiyel olarak ortalama İzmir’de 300 bin oya sahip olan MHP’nin meclis üyelikleri ve yerel yönetimlerde de kadro talepleri AK Parti’ye iletilecek.
EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.