site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İtfaiye’den “Tek Tuş” Kolaylığı

İtfaiye’den “Tek Tuş” Kolaylığı
22.06.2015
A+
A-

İtfaiye’den “Tek Tuş” Kolaylığı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, işyeri açma hazırlığındaki vatandaşlara büyük kolaylık sağlayacak İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi Projesi’ni hayata geçirdi. Ruhsat alabilmek için istenen “İtfaiye Uygunluk Raporları”na ilişkin başvurular, yeni proje sayesinde itfaiye merkezine gitmeye gerek kalmadan elektronik ortamda yapılabilecek. Sonuçlar yine aynı yöntemle öğrenilecek. Bornova’da pilot olarak başlayan uygulama, yakında 30 ilçeye yayılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, hayata geçirdiği yeni projeyle işyeri açacakların işlemlerini artık daha hızlı ve zahmetsiz bir şekilde tamamlayacak. Yeni projeyle “İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatı” düzenlenmesi sürecinde istenen İtfaiye Uygunluk Raporları ile ilgili iş ve işlemler, İtfaiye’ye gelmeden “tamamen elektronik ortamda” yürütülüyor. Düzenlenen itfaiye raporları, yine elektronik ortamda yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine gönderiliyor. Başvuru sahipleri, hazırlanan raporlara ilişkin sorgulamayı İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin web sitesi üzerinden e-işlem bölümüne girerek yapabiliyor. (www.izmir.bel.tr/eislem/itfaiyeUygunlukBelgeleri.aspx)

Pilot uygulaması Bornova’da başlayan projenin 30 ilçeye yayılmasıyla birlikte, işyeri açacak vatandaşlar, itfaiyenin hazırladığı raporları kendi ilçe belediyelerinden alabilecek.

Her şey bilgisayar ortamında

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Denetim ve Önleme Şube Müdürlüğü ile Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı Yazılım Şube Müdürlüğü’nün ortak projesi olan İtfaiye Uygunluk Takip Sistemi, sadece Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri değil, organize sanayi bölgelerini de kapsıyor. Proje ile birlikte işyeri açma ve çalışma ruhsatı için yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine yapılan başvurular, İtfaiye Daire Başkanlığı’na elektronik ortamda iletilerek itfaiye raporu başvurusunun yapılması sağlanıyor. Bu kapsamdaki her türlü ödeme, bilgilendirme, takip ve raporlama işlemleri itfaiyeye gelmeden yerine getirilebiliyor. Düzenlenen itfaiye raporları, yine elektronik ortamda yetkili belediye veya organize sanayi bölgesine gönderiliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.