site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İTB’den Belevi Beldesine Kütüphane

İTB’den Belevi Beldesine Kütüphane
07.09.2012
A+
A-

İzmir Ticaret Borsası Belevi Beldesinde 120. Kuruluş yılı anısına kütüphane açtı. Belevi Belediye Başkanı Özcan Işık’ın ev sahipliği yaptığı açılış gününde; Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, İzmir Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Atınç A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Atınç, Okul öğrencileri, Belevi halkı ve belde belediye çalışanları açılışa katıldı.

Açılış konuşmasını Yapan Belevi Belde Başkanı Özcan Işık, belediye başkanlığı yaptığım bir dönemde bu kütüphanenin beldemizde açılması, beni çok memnun etti dedi. Belevili tanınmış iş adamlarından hayırsever Şakir Kayayurt’un kütüphane yapılması şartıyla Belevi Belediyesine bağış olarak yaptığı binanın restarosyonunu kendilerinin yaptığını, İzmir Ticaret Borsasının katkılarıyla da kütüphanenin tamamlandığını dile getiren Başkan Işık, yaptığı bağıştan ötürü iş adamı Şakir Kayayurt’a ve binanın donanımını sağlayan İzmir Ticaret Borsasına teşekkür etti.

Konuşmacı olarak kürsüye davet edilen İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli Belevi Beldesi okullarında başarının yüksek olduğunu, dolayısıyla beldedeki okulların sınavlarda başarılı olduğunu, 120. yıl anısına açılan bu kütüphane sayesinde Belevi’nin ışığı daha da artacaktır. Sonuç olarak hayırsever vatandaşımız Şakir Kayayurt’un kendisine ait olan bu binanın kütüphane olmasına onay verdiğini, bu gün, bu vesileyle 1505 kitapla bu kütüphaneyi açıyoruz, başta Şakir Kayayurt’a çok teşekkür ediyor ve kitap bağışında bulunan herkese şükranlarımı sunuyorum dedi.

Büyük Şehir Belediye Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise yaptığı konuşmada çalışmalarından dolayı Belevi Belediye Başkanına, binayı hibe eden Şakir Kayayurt’a ve İzmir Ticaret Borsasına teşekkür etti. Daha sonra düşüncelerini dile getiren Aydoğan ben bu kütüphanenin açılmasını şöyle değerlendiriyorum bilime, saygıya, sevgiye dayalı ve pozitif bilgilere ilgi duyulması olarak görüyor ve bu gün Belevi beldesinde bir Üniversite açılıyor diye düşünüyorum. Ama şunu biliyorum ki gerçek Üniversiteler kütüphanelerdir dedi.

Kaymakam Ayhan Boyacı yaptığı konuşmada İzmir Ticaret Borsasının 120.yılını doldurması ticaretteki önemi ortaya koyuyor diyerek, bu çerçevede bu kütüphanenin Belevi beldesine kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Öğrencilere de mesaj niteliğinde seslenen Kaymakam Boyacı bu külfetin karşılığı sizler içindir, mutlaka okuyun diye çağrıda bulundu.

Daha sonra kütüphane yapımında ve açılışında emeği geçenlere plaket verilirken, mazereti nedeniyle törene katılmayan Şakir Kayayut adına plaketi Belde Başkanı Özcan Işık’a verildi.

Kütüphanenin açılış kurdelesi kesilirken çocukların en önde yer alması Başta Kaymakam Ayhan Boyacı, Büyükşehir Belediye başkan vekili Sırrı Aydoğan, Belediye Başkanı Özcan Işık ve İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli’yi çok memnun etti.

Haber: Mehmet UYAROĞLU

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.