site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

ITB Berlin 2015 Fuarında Gündem Unesco Adayı Efes

ITB Berlin 2015 Fuarında Gündem Unesco Adayı Efes
07.03.2015
A+
A-

ITB BERLIN 2015 FUARI5

Almanya’nın Berlin kentinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük Turizm Fuarı olan ITB Berlin Turizm Fuarı- 2015’e İzmir ve Selçuk damgasını vurdu. Turizm sektörünün en önde gelen buluşma noktası olan fuarda Selçuk ‘un turizm değerlerini tanıtmak için kamu ve özel sektör temsilcileri tek yürek oldu.

İzmir Kalkınma Ajansı’nın stant desteğiyle, Kaymakam Ayhan Boyacı, Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ve Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu’nun öncülük ettiği heyetin Efes’i ve Selçuk’u turizm profesyonellerine tanıtmak için Berlin’de yaptığı çalışmalar sayesinde gündem UNESCO adayı Efes oldu.

UNESCO Dünya Miras listesinde olan Selçuk’un gözbebeği Efes’i tanıtmak ve sürecin tamamlanmasına az bir süre kala yapılan güç birliği Selçuk için önemli bir anlam taşıyor.

EŞSİZ TARİHİ VE KÜLTÜREL MİRASI UNESCO İLE TAÇLANDIRMAK İÇİN TOPYEKUN TANITMA
Selçuk Ticaret Odası Başkanı Koray Yolcu, Selçuk ve Efes’in marka bilinirliğini artırmak için çalıştıklarını belirterek “Ticaret Odası olarak burada Selçuk’taki turizm sektörünü temsil ediyoruz. Turizmci üyelerimizin burada olması çok önemli. Bir kentin turizminin kalkınması demek, her açıdan gelişmek anlamına gelir. Bu yıl en önemli temamız UNESCO adayı gözbebeğimiz Efes. Eşsiz tarihi ve kültürel mirasımızı UNESCO ile taçlandırmak için burada topyekun bir tanıtım çalışması içindeyiz. UNESCO listesinde EFES’in olması Selçuk turizmine ve turizmcisine çok büyük bir katkı sağlayacak. Selçuk turizminin boyutunu değiştirecek.” dedi. Standımızda ziyaretçilerin selfie çekebilecekleri selfiebox da bulunuyor diyen Yolcu “bu uygulamayla standa gelen ziyaretçiler barkodtan çektikleri selfieleri telefonlarına indirebiliyor ve fotolarını alabiliyorlar. Kısacası burada interaktif bir şekilde yer alıyoruz. ‘Bir avuç toprakta dünya mirası’ temamızla, hazırladığımız promosyon malzemelerimizle çok katmanlı bir tanıtım faaliyeti yapıyoruz. Gündemimiz turizm. İzmir’deki diğer ilçeler ve değerlerle İzmir’i bir destinasyon haline getirmek amacını taşıyoruz” dedi.

Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı ise “UNESCO Dünya Mirası Asıl Listesinde bu yıl hak ettiğimiz yeri almayı hedeflediğimiz Efes Antik kentimizi, Türkiye’nin en uzun sahillerinden biri olan Pamucak’ı, şehre girenleri görkemli bir şekilde karşılayan Selçuk Kalesi’ni ve daha birçok güzelliği sınırlarında barındıran ilçemizi her alanda tanıtmayı amaçlıyoruz. Bu konuda önemli fuarları atlamıyoruz. Dünyanın çeşitli ülkelerinden Berlin’e gelen katılımcıları, dünyanın önemli seyahat acentalarını, tur operatörlerini ve otellerini dünyanın en büyük açık hava müzesi Selçuk’a çağırıyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da İzmir standını ziyaret ederek, katılımcılarla buluştu. Turizm Fuarının dünyanın en büyük turizm fuarı ve turizm borsası olduğunu, turizmin durumunun burada belli olduğuna dikkati çeken Çavuşoğlu “Türkiye’ye gelecek ziyaretçi sayısı da burada belli olur “dedi.

ITB BERLIN 2015 FUARI

ITB BERLIN 2015 FUARI2

ITB BERLIN 2015 FUARI4

YORUMLAR
  1. turizmci dedi ki:

    Çok güzel resim çekilmiş.Bu fuar her sene yapılır,turist patlaması yaşanacak derler hepsi boş,gidenlerin içinde kaç kişi yabancı dil biliyor?İşte her sene bir takım insanlar gezer eğlenir gelir.Kendi paraları ile yurt dışına çık dense herkes kaçar.Selçuk yerinde saymaya devam eder.

  2. aaaaa dedi ki:

    hemen evimi pansiyon yapıyorum SELÇÜK DA TURİZİM PATLAYACAK

  3. aaaaa dedi ki:

    SAYIN KAYMAKAMIMIZDAN SAYIN BELEDİYE BAŞKANIMIZDAN SAYIN KORAY YOLCUDAN BU GEZİNİN MALİYETİ NE KADAR VE KİM ÖDÜYOR BİNLERCE YILLIK EFES VE MERYEMANANIN NEYİNİ TANITTILAR TANIMAYAN VARMİYDİ Kİ LÜTFEN CEVAP