site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İtalyan Konsolosu’ndan Başkan Bakıcı’ya ziyaret

İtalyan Konsolosu’ndan Başkan Bakıcı’ya ziyaret
20.07.2016
A+
A-

İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’yı makamında ziyaret etti. Resmi ziyaret kapsamında Selçuk’a gelen Konsolos Luigi Iannozzi ile Başkan Bakıcı Türkler ve İtalyanlar arasındaki ortak değerlere dikkat çektiler. İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi, Selçuk’ta kendini evinde hissettiğini söyledi.

İtalyanlar’ın yüzyıllardır İzmir ve çevresinde yaşadığını ifade eden İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi; Selçuk’un, Meryem Ana Evi, Efes Antik Kenti gibi güzelliklerle bağdaşmış bir yer olduğunu belirtti. Iannozzi, “İzmir gibi bir şehirde İtalyanlar’ın temsilcisi olmaktan, böyle bir şehirde yaşamaktan dolayı çok mutluyum” dedi.

Bölgemiz için Türk İtalyan İlişkileri için önemli

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı ise İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi’yi Selçuk’ta ağırlamaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Başkan Bakıcı; “ Bulunduğumuz bölge ve ilçemiz turizm açısından önemli bir noktadır. Kendilerinin de ifade ettiği gibi Selçuk’un önemi, Efes’in önemi ortadadır. Dolayısıyla kendilerinin burada İtalyan Konsolosu olarak bulunması Türk İtalyan İlişkilerinde ve bölgemizin turizm, ticari ağındaki gelişimine büyük bir katkı yapacağını düşünüyorum. Bu ilişkilerin çok daha ileri bir noktaya taşınmasına katkılarından şimdiden teşekkür ediyoruz. Efes’te, Saint Jean’da, Meryem Ana’da, bölgemizde yapacağımız her etkinlikte kendisini aramızda görmekten mutluluk duyarız” dedi.

Iannozzi: Selçuk kendi evim gibi

Kendi doğduğu bölgeye Selçuk’un çok benzediğini ifade eden İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi kendini burada evinde hissettiği belirtti. İtalyanlar’ın ve Türkler’in birbirlerini daha fazla tanıması için en önemli aracın turizm olduğunu ifade eden Konsolos; “Karşılıklı birbirini tanıma ile Akdeniz kimliğine ait olma bilinci gelişecektir. Dolayısıyla biz de bu bölgede bir aktivite düzenlediğimiz zaman çok daha memnun oluyoruz. En kısa sürede umarım burayı ziyaret eden İtalyanlar’ın sayısı tekrar artar” dedi.

Başkan Bakıcı; “Başta kendileri olmak kaydıyla tüm İtalyanlar burasını bir kendi evleri gibi görebilirler. Zaten yaşam koşulları ve tarihi doku çok benzer olduğu için bir farklılık görmeyeceklerdir. Hepimiz biliyoruz ki; İtalyanlar da Türkler de sıcakkanlıdır. Gerçekten birbirlerine benzer yönleri çok fazladır” diyerek sözlerini tamamladı. Ziyaretin sonunda Başkan Bakıcı İzmir İtalyan Konsolosu Luigi Iannozzi’ye Artemis Heykelciği ile belediyenin Selçuklu tarihçi Ali Can’a hazırlattığı ajandayı hediye etti.

3_TJ3A9927

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.