site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İsveçli ‘melekler’ İzmir’i tanıtıyor

İsveçli ‘melekler’ İzmir’i tanıtıyor
18.09.2015
A+
A-

isvecli-melekler-izmir-i-tanitiyor

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yurtdışı tanıtımlara devam ediyor. İl Müdürlüğü son bir ay içinde İsveçli Pop yıldızlarının ardından; “İzmir’e özel bir deneyim-gezisi için Müzik” konulu sosyal medya yarışmasını kazanan 11 kişilik heyeti İzmir’de ağırlıyor.

Stockholm Müşavirliği ve İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğinde Sony Music markası Filtr web sitesi üzerinden ve sosyal medya üzerinden duyurulan bir kampanya düzenlendi. Sosyal medya üzerinde yapılan yarışmada İzmir’in tanıtımına 1milyon 100 ‘tık’ giriş yapılmış oldu. Kampanya sonucunda İsveç’in yüksek yaşam tarzı blog yazarı Caroline Sandström koçluğunda 11 kişilik blog yazarı ve sosyal medyada aktif katılımcıları seçildi. Konuklar, 14-19 Eylül 2015 tarihleri arasında İzmir’de deneyim-gezisi için CittaSlow Yavaş Şehir unvanına sahip ilçemiz Seferihisar’da bir hafta ağırlanıyor.

KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASINI ÖĞRENİP PAYLAŞTILAR

Konuklar, tatilleri boyunca tarihi ve kültürel zenginliklerimizi, sağlıklı yaşam konseptinde yerel beslenme alışkanlıklarını deneyimliyor. Kendi elleriyle ‘kabak çiçeği dolması, ‘reyhanlı Salata’, Türk usulü hamur işlerinin öğretildiği İsveçli bloggerlar tüm deneyimlerini sosyal medya üzerinden dünyaya duyuruyor. İsveçli konuklar ayrıca İzmir’in tarihi ve kültürel zenginliklerini gezerek gördüler. Aktif yaşam için sörf, sualtı dalışı, bisiklet turu vb. spor etkinliklerini de geçekleştirerek, İzmir’in yaşanabilir huzurlu bir şehir olgusunu hissetmelerini anlattılar. Misafirlerde bu organizasyona destek veren Türk Hava Yolları ve tüm paydaş kuruluşlara da ayrıca teşekkür ettiklerini ifade ettiler.

Konuklar, bütün izlenimlerini de gerek fotoğraf gerekse kısa video kliplerle takipçi sayısı yüksek sosyal medya hesaplarında paylaştılar. İzmir’i tanıtıcı görüntülü klip de oluşturarak İzmir ve Türkiye’nin; İskandinav pazarında tanıtımı yapılmış, olumlu geri bildirimleriyle Türkiye’ye seyahat etme konusunda yararlı bir tanıtım etkinliği gerçekleştirmiş oldular.

İL KÜLTÜR MÜDÜRÜ EDİZ: MELEKLERİ AĞIRLAMAKTAN GURUR DUYUYORUZ

19 Eylül’e kadar kentte ağırlanacak olan İsveçli bloggerla, İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nü de ziyaret etti. İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, İzmir’in güvenli bir şehir olduğunu belirterek; “İsveç’ten gelen melekleri ağırlamaktan gurur duyuyoruz. İzmir güvenli, emniyetli, deniz ve kumuyla dört mevsim yaşanacak bir şehir. Sizler de bloglarınızda, sosyal medyanızda İzmir’in tanıtımında önemli katkıda bulundunuz. Biz toplu olarak değil birebir tanıtımın önemli olduğuna inanıyoruz. Buna sevgimizi de katıyoruz. Herkesi ilimize, ülkemize davet ediyoruz. Bu organizasyona destek veren Seferihisar Belediye Başkanlığı, İzmir Kalkınma Ajansı, İzmir Rehberler Odası ve Stockholm Türk Havayolları ve diğer tüm paydaş kuruluşlarımıza l Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak teşekkürlerimizi ifade etmek isterim ” şeklinde konuştu.

İsveçli ‘melekler’ İzmir’i tanıtıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.