site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı

İstiklal Marşı Şairi Mehmet Akif Ersoy Anıldı
14.03.2013
A+
A-

mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu (1)İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma günü için Selçuk’ta çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Selçuk Belediyesi Efes Tiyatro salonunda düzenlenen etkinliğe Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başlayan törende konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, Türk milleti için bugünün büyük önem taşıdığına vurgu yaparak; istiklal ve kurtuluş savaşlarında yaşanan olaylardan örnekler verdi. İstiklal Marşının bizzat Türk Kurtuluş Savaşlarının en acı günlerinde yazılan bir şiir olduğunu söyleyen Şimşek; “Bunun içindir ki, Mehmet Akif ‘Allah Türk milletine bir daha İstiklal Marşını yazdırmak nasip etmesin” demiştir. İstiklal marşımız bağımsızlığımızın sembolüdür” diyerek, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, onun kahraman silah arkadaşlarını ve Mehmet Akif Ersoy’u saygı, sevgi ve şükranla anıyoruz, dedi.

Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, törende yaptığı konuşmasında dünya üzerinde her devletin mutlaka milli marşları mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu (2)olduğunu belirterek; istiklal savaşında ve kurtuluş savaşında, Türk milletinin duygularını ve düşüncelerini çok iyi anlayan Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşını yazdığını, İstiklal Marşını yazmasının tesadüf olmadığını belirten Kaymakam Boyacı, bu şiirin kabul edilişini salonda bulunan öğrencilere detaylı olarak anlattı. Bu konuda öğrencilere seslenen Kaymakam Boyacı, “tarihin çok iyi bilinmesini, tarihlerini, geçmişlerini iyi bilmeyenin gelecekte başarılı olamaz” sözünü hatırlattı. Öğrencilere derslerine iyi çalışmaları ve çok kitap okumaları konusunda nasihatler veren  Kaymakam, öğrencilerden; Mehmet Akif Ersoy’un bu şiiri neden mısralara döktüğünün çok iyi anlamalarını istedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ve istiklal Marşı hakkında yapılan sunum, slayt gösterisi, Mehmet Akif’in canlandırılması ile devam eden etkinlikte İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün İstiklal Marşının kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü nedeniyle düzenlediği yarışmalarda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler verildi. Öğrencilere hediyelerini Selçuk Kaymakamı Ayhan Boyacı, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Gökhan Yusuf Özdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Özer Baki Şimşek, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Çankaya verdi.

Anma programı, “Milli Marş ve Milli Değerler” adlı tiyatro oyunu ile sona erdi.
mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu (3)

mehmet-akif-ersoyu-anma-gunu (4)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.