site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İşte Mustafa Kemal’in Şehri

İşte Mustafa Kemal’in Şehri
30.10.2013
A+
A-

MUSTAFA-KEMALIN-SEHRI-IZMIR

Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü, İzmir’de büyük coşkuyla kutlandı. Tüm belediyeleri ortak bir etkinlikte buluşturan 90. yıl kutlamaları kapsamında, 7 ayrı noktada konser ve 16 ayrı noktada havai fişek gösterileri düzenlendi. Gündoğdu Meydanı’nda onbinlerce İzmirliye seslenen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Cumhuriyeti ve  Atatürk ilke inkılaplarını koruyacağımıza İzmir’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya söz veriyoruz” dedi.

İzmir, Cumhuriyet’in 90. yılını muhteşem gösterilerle kutladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından ortaklaşa hazırlanan kutlamalar, tüm başkanların ve binlerce İzmirlinin katıldığı fener alayı yürüyüşü ile başladı. Başkan Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanları, Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na kadar halkı selamlayarak yürüdü. Kortej, yürüyüşün ardından Gündoğdu Meydanı’nda vatandaşlarla buluştu. Saatler 21.00’i gösterdiğinde, İzmir’in 16 ayrı noktasında atılan havai fişeklerle gökyüzünde adeta bir renk cümbüşü yaşandı. Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7 ve Limontepe’den aynı anda atılan havai fişekler kentin her yanından izlendi.

“Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti”

Gündoğdu Meydanı’nda etkinliklere destek veren tüm belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte sahneden halkı selamlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmirlilerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Başkan Kocaoğlu şunları söyledi:

“Bize Cumhuriyeti kazandıran önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına, 90 yıldır bu Cumhuriyeti kurmak, geliştirmek ve ilerletmek için canlarını feda eden tüm şehitlerimize, tüm gazilerimize ve Gezi Parkı şehitlerimize şükran ve minnetlerimizi sunuyoruz. Işıklar içinde yatsınlar. 40 kilometrelik Körfez’in her yerinde binler değil, yüz binler değil; bugün en az 1,5 milyon İzmirli sokaklarda, meydanlarda, Cumhuriyeti kutluyor. Türkiye’nin en aydınlık kenti İzmir’den tüm Türkiye’ye ve dünyaya cumhuriyeti koruyacağımıza, Atatürk ilke inkılaplarını koruyacağımıza söz veriyoruz. İzmir Türkiye’ye ve dünyaya söz veriyor. Türkiye’nin en gelişmiş, en demokrat kentinden Atatürk’ü en çok seven kentten söz veriyoruz. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti, yaşasın Türkiye, yaşasın bağımsızlık, yaşasın demokrasi, yaşasın laiklik.”

Program kapsamında, saat 21.15’den itibaren konserler başladı. Birbirinden ünlü ve sevilen sanatçı ve gruplar, İzmirliler’in Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. Gündoğdu Meydanı’nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı’nda Selda Bağcan, Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere Project, Göztepe Denizatı Heykeli önünde Aegean Band ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ise Duman sahne aldı.

29ekim2013izmir

azizkocaoglu-29ekim

İZMİR

izmir29ekimde

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.