site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İşte CHP İzmir’in ilçe adayları!

İşte CHP İzmir’in ilçe adayları!
28.01.2019
A+
A-

CHP’de kritik PM toplantısı Tunç Soyer’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığının kesinleşmesinin ardından MYK’dan çıkan ilçe belediye başkan adayları oylandı. Buca ve Bayraklı adaylarına PM vize vermezken Selçuk’ta Sengel tek oyla adaylığı garantiledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) genel merkezinde yoğun bir aday belirleme mesaisi yaşanıyor. Parti şimdiye kadar 31 Mart yerel seçimleri için çok sayıda büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adayını açıklarken ‘kale’ olarak nitelendirilen İzmir için kararlar verildi.

PM toplantısından Tunç Soyer Büyükşehir adayı olarak çıkmasına karar verilmesinin ardından gözler ilçe belediyelerine çevrildi.

BALÇOVA, BERGAMA, BEYDAĞ TAMAM!
Toplantıda yapılan oylamada Balçova Belediye Başkan Adaylığı için Mevcut Başkan Mehmet Ali Çalkaya, Bergama Belediye Başkanlığı Adaylığı için İdris Yavuz Yılmaz ve Beydağ Belediye Başkan Adaylığı için Feridun Yılmazlar’ın isimleri onay aldı.

PM’DE SÜRPRİZ: GÜMRÜKÇÜ VE ENGİN YER DEĞİŞTİRDİ!
CHP’de saatler süren PM toplantısında sıra İzmir adayları oylanırken önemli bir gelişme yaşandı.

Gün içinde MYK’dan PM’ye gönderilen listede Çiğli siyasetine hakim olan, ilçe başkanlığı görevini yürütmüş Utku Gümrükçü Narlıdere Belediye Başkan Adayı sıfatıyla yer alıyordu. İl eski Başkanı Ali Engin ise Çiğli Belediye Başkan Adayı olmuştu. PM’de yapılan değişiklik ile Gümrükçü ve Engin’in ilçeleri değişti. Buna göre; Gümrükçü Çiğli Belediye Başkan Adayı, Engin ise Narlıdere Belediye Başkan Adayı oldu.

SENGEL 1 OYLA BAŞKAN ADAYI OLDU
Selçuk Belediye Başkan Adayı Filiz Ceritoğlu Sengel’in durumu da netleşti. 30 kabul oyu alan Sengel 29 ret oyuna karşılık aday oldu. Geçtiğimiz PM’de ismi gündeme gelen sonradan çekilen Sengel 1 oyla Selçuk Belediye Başkan Adayı oldu.

HEPDEMİRGİL PM’DEN ÇIKAMADI
İsmi PM’de tartışma yaran diğer aday da MYK’dan Buca Belediye Başkan Adayı olarak PM’ye gönderilen Aydoğan Hepdemirgil oldu. Hepdemirgil PM’de yapılan oylama sonucunda reddedildi.

PM SONUNDA ADAYLIKLARI KESİNLEŞEN 23 İSİM
Balçova Mehmet Ali Çalkaya (mevcut başkan)
Bayındır Ufuk Sesli (mevcut başkan)
Bergama İdris Yavuz Yılmaz (Eski ilçe başkanı)
Beydağ Feridun Yılmazlar (Eski ilçe başkanı)
Bornova Mustafa İduğ (işadamı)
Çeşme Ekrem Oran (eski ilçe başkanı)
Çiğli: Utku Gümrükçü (Eski ilçe başkanı)
Dikili: Adil Kırgöz (meclis üyesi)
Foça: Fatih Gürbüz
Gaziemir: Halil Arda
Güzelbahçe: Mustafa İnce (mevcut belediye başkanı)
Karabağlar Muhittin Selvitopu (mevcut belediye başkanı)
Karaburun: İlkay Girgin Erdoğan
Karşıyaka: Cemil Tugay (eski ilçe yöneticisi)
Konak: Abdül Batur (Narlıdere Belediye Başkanı)
Menderes: Mustafa Kayalar
Menemen: Serdar Aksoy
Narlıdere: Ali Engin (eski il başkanı)
Ödemiş: Mehmet Eriş (eski belediye başkanı)
Selçuk: Filiz Ceritoğlu Sengel (meclis üyesi)
Seferihisar: Yelda Celiloğlu (meclis üyesi)
Torbalı: İsmail Uygur (eski belediye başkanı)
Urla: Burak Oğuz (işadamı)

(Geride kalan hafta yapılan PM sonunda Aliağa’da Özcan Durmaz, Kemalpaşa Rıdvan Karakayalı ve Kınık’ta da Ahmet Özakan adaylıkları açıklanmıştı)

TİRE VE KİRAZ’DA İYİ PARTİ’NİN ADAYI DESTEKLENECEK
CHP’de yapılan iş birliği kapsamında geride kalan hafta iki ilçe İYİ Parti’ye bırakılmıştı. Buna göre CHP Tire ve Kiraz’da aday çıkarmadı. Parti, İYİ Parti’nin Tire Adayı Salih Atakan Durukan ve Kiraz Adayı Mehmet Emin Avşar’ı destekleyecek.
Kaynak: EGEDESONSÖZ

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.