site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İşte ‘benim parkım’ pojesi hayat buldu

İşte ‘benim parkım’ pojesi hayat buldu
17.12.2015
A+
A-

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarladı. “Benim Parkım” projesinde hayallerini gerçekleştiren çocukları yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, parkı onlarla birlikte boyadı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora-Kadifekale-Kemeraltı aksındaki tarihi dokuyu bozmadan rehabilite ederek bölgeyi çekim merkezi haline getirmek için başlattığı İzmir Tarih Projesi kapsamında, bölgede yaşayan çocukların katılımıyla başlattığı “Agora Parkı Çocuk Oyun Alanı Tasarımı” çalışmasında uygulamayı başlattı.
Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Tasarım Atölyesi’ndeki atölye çalışmasına katılan çocuklar, burada “hayallerindeki park” fikirlerini sundu. Dokuz Eylül Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden Doç. Dr. Zehra Akdemir ve Yrd. Doç. Dr. Ferhat Hacıalibeyoğlu yürütücülüğünde düzenlenen atölye çalışmasıyla ortaya çıkan fikirler “tasarıma” dönüştürüldü ve ardından “Benim Parkım” projesinde start verildi.

Başkanlar yalnız bırakmadı
Bölgede yaşayan çocuklar, kendi tasarladıkları parkın yapımında da yer aldı. Büyük bir hevesle İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Konak Belediyesi ekiplerine yardımcı olan çocuklar, hayallerindeki parkı yaratmanın mutluluğunu yaşadı. Bu mutluluğa dahil olan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş da ellerine fırçayı alarak çocukların hayallerindeki parkı yine onlarla birlikte boyadı.

Çocuklar böyle istedi
Parkın oyun alanı, çocukların sokaklarda ve parkta oynadıkları oyunlar ve onların talepleri dikkate alınarak tasarlandı. Baştan sona parkın kullanıcısı çocukların görüş ve fikirleri ile şekillenen tasarım, katılımcı yönüyle de alışılagelmiş yerel yönetim uygulamalarından farklılığını ortaya koydu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.