site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İstanbullu öğrencilerden, Selçuk’a UNESCO desteği

İstanbullu öğrencilerden, Selçuk’a UNESCO desteği
05.05.2015
A+
A-

EFES-UNESCOYA-DAHIL-OLSUN (4)

Özel Bilfen İlköğretim Okulları öğrencileri giydikleri “Efes UNESCO’ya Dahil olsun” yazılı tişörtlerle Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı’nın karşısına çıktı. Öğrencileri karşısında gören ve bu tablo karşısında oldukça mutlu olduğunu belirten Başkan Bakıcı, “Selçuk Belediyesi olarak eğitime verdikleri öneme dikkat çekerek; “Selçuk bir Kültür ve sanat kenti olmak zorundadır” dedi.

Her yıl mayıs ayında proje haftası düzenlediklerini, öğrencilerin seçtikleri projeler doğrusunda Türkiye’nin ve Dünyanın çeşitli yerlerinde çalışmalar gerçekleştirdiklerini kaydeden Özel Bilfen İlköğretim Okulları Sosyal Bilgiler Bölüm Başkanı Havva Güneş, bu yıl da öğrencileri ile birlikte Efes Antik Kentini konu olarak çalıştıklarını söyledi. “Harikalar Diyarı İyonya” adlı proje kapsamında öğrencileri ile birlikte Efes Antik Kentini Dünya Kültür Mirası (UNESCO) Asıl Listesine dahil olmasını desteklediklerini kaydeden Güneş; bu çerçevede Efes’in UNESCO’ya girmesini kesinlikle desteklediklerini, bunu pankartlar ve sosyal medya üzerinde çalışmalar yaptıklarını söyledi.

“Efes UNESCO’ya dahil olsun”

Üzerinde “Efes UNESCO’ya Dahil olsun” yazılı tişörtlerle kendisini ziyaret eden 44 öğrenciyi karşında görünce büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, “Gerçekten hem duygulandım hem gururlandım. Böyle bir etkinliği ilçemiz dışından gelen öğrencilerimizin düşünmesi bizim için çok özel bir durum oldu” dedi.

Kültür mirası gelecek kuşakların

Efes’in 8500 yıllık tarihi bir geçmişi olduğunu ve birçok medeniyetlerin içinde yer aldığı bir coğrafyada olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Buranın tarihiyle kültürüyle tüm dünyaya mal olmuş bir coğrafya olduğunu hepimiz biliyoruz. Bilfen İstanbul merkezli bir okul olmasına rağmen Efes’in UNESCO Dünya Kültür Mirası içerisine dahil olmasını görmek istemesi ve desteklemesi kadar doğal bir şey yoktur. Efes; hem kendi ilçemiz açısından, hem bölge açısından, hem ulusumuz açısından, hem de dünya mirası olma açısından önem arz ediyor. Çünkü dünyaya mal olmuş bir kültür mirasıdır. Bize düşen görev bu kültür mirasını sizlere, sizlerin de gelecek kuşaklara en iyi şekilde koruyarak iletmektir” dedi.

Hedef 5 milyon ziyaretçi

Haziran ayı sonu itibariyle Efes’in Dünya Kültür Mirası asıl listesi içerisinde yer alacağına inandıklarını kaydeden Başkan Bakıcı; “Bununla ilgili çalışmalarımızı çok yoğun bir şekilde yaptık. Bunun sonucunu almaya başladık. Bu konuya sahip çıktığınız için destek verdiğiniz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Gerçekten gururlandım ve onurlandım” diye konuştu.

Efes’in yılda yaklaşık 2 buçuk milyon ziyaretçi ağırladığına dikkat çeken Başkan Bakıcı; “Efes UNESCO’ya girdiğinde bizim hedefimiz 5 milyon civarında turisti ağırlamaktır. Bu kapsamda çalışmalarımızı buna göre yürütüyoruz” dedi.

Efes Antik Kenti Alan yönetiminde proje değişikliği yapıldığını ve Efes’in giriş kapıları ile kapı yanındaki bütün girişlerde yenilik yapılacağını kaydeden Başkan Bakıcı, bu kapsamda Efes Havaalanın da bu bölgeye çekileceğini söyledi. Yepyeni bir düzenleme yaparak Efes Antik Kenti giriş kapılarında içerisinde otoparkının da bulunduğu yeni alışveriş merkezleri oluşturulacağını belirten Başkan Bakıcı, “Bizim 5 milyona yakın turisti ağırlayacak planları da şu anda başlatmış bulunuyoruz” diye konuştu.

Kültür, sanat, eğitim kenti Selçuk

Selçuk’un sanayi kenti değil, turizm ve tarım kenti olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, bunun yanında okullaşma yolunda hızla ilerleyen Selçuk’ta üçüncü bir sektörü de oluşturmaya çalıştıklarını kaydetti. Başta eğitim olmak üzere kültür ve sanat sektörüne büyük ağırlık verdiklerini kaydeden Başkan Bakıcı; “Selçuk bir Kültür kenti olmak zorundadır, sanat kenti olmak zorundadır. Dolayısıyla Kültür, Sanat ve Eğitim üçüncü sektör olmayı üstlenecektir” şeklinde konuştu.

Öğrencilerin Efes’in UNESCO süreci konusundaki fikirlerini dinleyen Başkan Bakıcı, Duru isminde iki öğrencinin arasına girerek dilek diledi. Başkan Bakıcı dileğinde; Efes’in Dünya Kültür Mirası Asıl Listesine girmesini diledi.

Selçuk Efes Kent Belleğini de gezen öğrenciler, İstasyon Meydanındaki tarihi su kemerleri önünde pankart açarak hatıra fotoğrafı çekildiler.

EFES-UNESCOYA-DAHIL-OLSUN (1)

EFES-UNESCOYA-DAHIL-OLSUN (2)

EFES-UNESCOYA-DAHIL-OLSUN (3)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.