site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İskoç Çift Selçuk’ta Türk Geleneklerine Göre Evlendi

İskoç Çift Selçuk’ta Türk Geleneklerine Göre Evlendi
12.09.2012
A+
A-

İzmir’in Selçuk ilçesinde tatil yapan İskoç çift, Türk gelenek ve göreneklerine uygun yapılan düğünle dünya evine girdi.

İskoçya’dan Selçuk’a bağlı Şirince köyüne tatile gelen Janine Smith (28) ve Michael Dunghill (30), Selçuk Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne başvurdu. Nikâhları kıyılan çift, düğünlerinin de Türk gelenek ve göreneklerine göre yapılmasını istedi.

Çiftin isteği üzerine konakladıkları otelin sahibi Ahmet Koçak, Türk geleneklerine uygun bir düğün organizasyonu hazırladı. Süslenmiş beyaz ata bindirilen gelin, davul zurna eşliğinde Şirince sokaklarında gezdirildi. Efe kıyafetleri giydirilen İskoç damada ise köy meydanında damat tıraşı yapıldı.

Daha sonra kız evine gelerek gelini beyaz ata bindiren damat, köy meydanını davul zurna eşliğinde gezdi.

Damat Michael Dunghill, ilk kez geldikleri Türkiye’yi çok beğendiklerini belirterek, Türk geleneklerine göre evlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Dunghill, “Düğünümüzün Türk geleneklerine göre yapılmasını bir yıl önce planladık. Her şey çok mükemmel” dedi.

Gelin Janine Smith de hayatının en güzel gününü yaşadığını söyledi.

YORUMLAR
  1. APASAS"LI 35920 dedi ki:

    mutluluklar diliyoruz…