site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşgaliyeyi Bakanlar Kurulu Belirliyor

İşgaliyeyi Bakanlar Kurulu Belirliyor
20.01.2014
A+
A-

selcuk-belediyesi-logo

İşgaliye harçlarının Belediye Meclisince belirlenmesi uygulaması Anayasa Mahkemesi kararı ile iptal edildi. Artık tüm Türkiye’de işgaliye rakamlarını belirleme yetkisi Bakanlar Kurulu’na verildi. Buna bağlı olarak Bakanlar Kurulu’nun aldığı karara göre Selçuk’ta işgaliye rakamı metrekare başına 1, 75 TL oldu.

Anayasa Mahkemesi’nin 21.10.2013 tarihinde aldığı karara göre işgaliye rakamları bundan böyle bakanlar kurulu tarafından belirlenecek ve tüm Türkiye’de standart olacak.

Bu karara bağlı olarak 2013 yılında Selçuk Belediye Meclisi tarafından 0,50 TL ile 2,50 TL arasında alınan işgaliye harcı miktarı Bakanlar Kurulu kararıyla beher metre kare için 1,75 TL olarak belirlendi.

Konu ile ilgili Selçuk Belediyesi tarafından yapılan açıklamada “İşgaliye Harçları;  2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 96/B Maddesi Kapsamında Belediyemiz Meclisince belirlenen 0,50 TL ile 2,50 TL arasında alınmaktaydı. Ancak, Anayasa Mahkemesi 2464 Sayılı Belediye Gelirleri Kanununun 96/B Maddesini iptal ettiğinden Bakanlar Kurulu Belediye grupları itibariyle işgal harçları tutarını 21/10/2013 tarihli ve 2013/5585 sayılı karar ile yayınlamıştır.    Buna göre İçişleri Bakanlığınca 2. grupta yer alan Selçuk Belediyesinin işgal harcı beher m2 için 1,75 TL olarak Bakanlar Kurulunca belirlenmiştir” denildi.
KAYNAK: SELÇUK BELEDİYESİ BASIN BÜROSU

[poll id=”4″]

Selçuk Haber Facebook Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin Sayfayı Beğenmelisiniz!  Tıklayın ! 
https://www.facebook.com/selcukhaber

Selçuk Haber Twitter Sayfamızı Takip Ediniz ! Takip Etmek İçin  Tıklayın ! 
https://twitter.com/selcukhaber

YORUMLAR
  1. erkan dedi ki:

    Mesela esnaf odası başkan adaylarının bu soygunla ilgili önerecekleri bir şey var mı?

  2. selçuklu dedi ki:

    kuşadası belediyesi kaldırdı tirede zaten yok esnafa ne verdinizki ne istiyorsunuz

  3. selçuklu dedi ki:

    buda esnaf üzerinden siyasetin bir parçasımı