site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşçileri işten çıkarmak önceliğimiz olmadı

İşçileri işten çıkarmak önceliğimiz olmadı
04.03.2016
A+
A-

Mali açıklamalarda da şeffafız

Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, basın toplantısı düzenleyerek ilçede yapılan çalışmaları değerlendirdi. Gazetecilerin personel maaşlarının ödenmemesi konusundaki sorularını da yanıtlayan Başkan Bakıcı, Selçuk Belediyesi’nin mali anlamda bazı sıkıntılarının olduğunu ifade ederek “Şu anda ödemelerde sıkıntımız var, doğrudur. Bunun için meclisten biz borçlanma yetkisi istedik” dedi.

İnsanların ekmeğiyle oynayamam

2014 yılında göreve geldiklerinde Selçuk Belediyesinin 16 Milyon borcu olduğunu, bu rakamın sonraki aşamada 22 Milyon 300 Bin TL’ye ulaştığını hatırlatan Başkan Bakıcı; “Şu an 31 – 32 Milyon civarında bir borcumuz var. Biz göreve geldiğimizde seçimlerden kısa bir süre önce 256 kişinin işe alınmış olduğunu gördük. Tabi; Selçuk’un en önemli sorunu işsizlik, insanlar yazın çalışıyor, kışın çalışamıyor. Dolayısıyla istihdam sorunu Selçuk’ta birinci derecede önem arz ediyor. Bu nedenle kimseyi işten çıkarmadım ve çıkarmayı da düşünmedim” dedi.

Selçuk’taki istihdam sorunu olduğundan bahseden Başkan Bakıcı; “Önümüzde iki yol var. Bu arkadaşların yükünü sırtlanacağız. Tuttuğumuz zaman da kendi bütçemizden yapacağımız yatırımlar etkilenecek” diye konuştu.

İl müdürlüklerinden, büyükşehirden, merkezi hükümetten istifade ederek Selçuk’a yatırım getirileceğini belirten Başkan Bakıcı; “Bu bir stratejiydi. Ya da en az 150 kişiyi çıkartıp yatırımlara kendi bütçemizden devan edeceğiz. Biz tercihimizi hiçbir arkadaşımızın ekmeğiyle oynamaktan yana kullanmadık” dedi.

İŞKUR işbirliği ile yapılan istihdam konusuna da değinen Başkan Bakıcı, “Çevre temizliği çok önemli. İŞKUR’dan 80 kişiyi süreli olarak işe alırken bunu ve işsizliği düşünerek yaptık. 80 haneye ve ilçemize katkı olacağını düşündük. Bu alınan işçilerin bizden hiçbir götürüsü yok. Maaşlarını da, Sigortasını da hükümetimiz ödüyor” şeklinde konuştu.

Ödemelerde sıkıntı var, Meclisten yetki istedik

Selçuk Belediyesi olarak şu anda ödemelerde sıkıntıların olduğunu kaydeden Başkan Bakıcı; “Ödemelerde sıkıntılarımız olduğu doğrudur. Bunun için meclisten biz borçlanma yetkisi istedik. İnsanların elinden ekmeğini almak kolay bir şey değil. 2 milyon 460 bin TL personel giderimiz var. 28 milyon TL bütçeden personel giderleri oluyor. Durum böyle olunca bütçeden yatırım için daha az para ayırıyorsunuz. Hizmet açığının telafisi ise valilikten, hükümetten, İzmir Büyükşehir Belediyesinden, İl Müdürlüklerinden ek hizmet almaktır. Temenni ediyorum ki bu sonucu elde edecek imkanı yaratırız” diye konuştu.

YORUMLAR
  1. anonim dedi ki:

    Sayın başkan İzmir’den arada sırada gelen danışmanlar kaç lira maaş alıyor?Bu rakamlar biliniyor.Deve kuşu misali yönetim olmaz.

    1. aaaa dedi ki:

      selçuk nekadar yerki belediye meclis uyeleri daire amirleri başa cıkamıyorda birde şehir dışından danışmanmı tutmuşlar.doğruysa yazık bu ülkenin insanına

  2. Anonim dedi ki:

    e başkan sensin zeynel bey, Selçuk’taki istihdam sorununu da biz çözecek değiliz onu da sen çözeceksin.
    nasıl olsa ilk ve sondu bu, bir daha bu makamı gelecek seçimde göremeyeceğiniz için şimdiden size güle diyoruz zeynel bey