site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İşadamlarının gözü 2017’nin ikinci çeyreğinde

İşadamlarının gözü 2017’nin ikinci çeyreğinde
29.12.2016
A+
A-

İş dünyası 2017’den umutlu

2016 yılını geride bırakırken İzmirli işadamları 2017 yılından umutlu. Özellikle 2017 yılının ikinci çeyreğinde ekonominin yeniden ivme kazanacağını belirten iş dünyası temsilcileri, 2017’nin 2016’dan çok daha iyi geçeceğini belirtiyor. 2016 yılında Türkiye’nin büyük badireleri ufak sıyrıklarla atlatmayı başardığını dile getiren işadamları, Türkiye’nin yaşanan tüm olumsuzluklardan daha güçlü çıktığı konusunda hemfikir.

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır:
“Daha çok çalışmamız gerekiyor”

2017 yılı 2016’dan çok daha iyi olacak. Ülkemiz ve milletimiz adına umutluyuz. 15 Temmuz’dan sonra yaşanan dalgalanmalar hızını kaybetti. Ekonomimizdeki taşlar yerine oturdu. Dünya konjonktürüne göre artık çok daha güçlüyüz. Hepimiz çok daha fazla çalışmalıyız. İşadamlarına burada düşen görev çok büyük. Ülkemizin içinden geçtiği seferberlik döneminde işadamlarımız yatırımlarına hız vermeli, yatırım yapmaktan korkmamalı. Bu anlamda hepimizin sorumluğu yüksek. Biz ülkemize güveniyoruz ve geleceğimizden umutluyuz.

Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz:
“Gelişmeler, ekonomimizin direncini gösteriyor”

2017 yılının ilk olarak terörden arınmış, artık şehit haberlerinin gelmediği, barış, kardeşlik ve birliktelik içinde geçen bir yıl olmasını diliyorum. Ülkemizdeki ekonomik toparlanma yaşayıp yaşamayacağımız da ülkemizin aleyhine gelişen terör olaylarının sonlanmasına bağlı. Gelişmeler ülkemizin lehine yaşandığı takdirde olağanüstü halin de kaldırılması gündeme gelecektir. Tekrar yabancı sermayenin ülkemize akışıyla da ekonomik hareketlenme başlar. Ancak tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen en azından şu anki büyüme rakamlarını koruyabilmemiz bile ekonomimizin dirençli ve iyi bir noktada olduğunu gösteriyor.

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın:
“Yatırımlara devam edeceğiz”

Biz Günay Group olarak 2017 yılından umutluyuz. Ülkemize güveniyoruz ve ülkemizdeki yatırımlarımıza devam edeceğiz. 2017 yılının ilk çeyreğinin bir miktar durgun geçmesi beklense de ikinci çeyrekte ekonomi açılacaktır. 2017, risklerin devam ettiği ancak bu risklerin içinde çok sayıda fırsat barındırdığı bir yıl olacak. Biz de bu fırsatları ülkemiz adına katma değere çevireceğiz.

Tanyer İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Münir Tanyer:
“Bu, oyunlarının son perdesiydi”

2016 yılında ülke olarak üstümüze oynanan oyunları hep beraber gördük. Ancak bu onların oyunlarının son perdeleriydi. Ne yaparlarsa yapsınlar bu milletin duruşunu gördüler ve bizi bölmeye güçlerinin yetmeyeceğini anladılar. Bu duruş çok önemliydi. Hep beraber bize yöneltilen tehditleri yenmeyi başardık. Bundan dolayı 2017 yılından ülkem adına çok umutluyum. Özellikle 2017 yılının ikinci çeyreğinde güzel gelişmeler göreceğiz. Ekonomimiz ve inşaat sektörü yeniden büyük atılımlar gerçekleştirecek. Tek ihtiyacımız olan ülkemiz için çalışmak.

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Kurucusu Prof. Dr. Mahmut Kaşkaloğlu:
“Yatırıma, çalışmaya devam”

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi olarak 2016 yılını hizmet kalitemizi ve hasta memnuniyetini artıracak çalışmalar ve yatırımlarla geride bıraktık. Sürekli yükselen kalitemizi 2017 yılında daha da yukarıya taşımak için deneyimli doktorlarımız ve güçlü insan kaynağımızla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Bu süreçte, yeni yılın tüm vatandaşlarımıza en başta huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum.

Çiçek Kardeşler İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Çiçek:
“Hedefleri olan bir ülkeyiz”

2016 yılında ülke olarak ciddi badireler atlattık ama hepsinden ufak sıyrıklarla çıkmayı başardık. Şimdi yolumuza çok daha güçlü ve emin adımlarla ilerliyoruz. Türkiye, hedefleri olan bir ülke. Çiçek Kardeşler İnşaat olarak, 2017 yılından ve Türkiye’den daha fazla umutluyuz. 2017’nin ikinci çeyreğinde ülke olarak tamamen toparlanmış ve fırsatlara açık olacağız.

BYY İnşaat Yönetim Kurulu Üyesi Ali Yavuz:
“Gayrimenkul, Yatırımcıların Güvenli Limanı Oldu”

Flex Life Studio projesiyle birlikte 2016 yılında önemli bir ivme yakaladık. Dolayısıyla 2016 yılı bizim açımızdan verimli geçti diyebilirim. Dolardaki kur artışı, demir ve diğer girdi maliyetlerini yükseltti ve faizler de sürekli değişti. Buna karşın doğru projeyi doğru lokasyonda yaptığımız için krizden etkilenmedik. Konut almak isteyenler kriz ortamında güvenli bir yatırım aracı olarak gayrimenkulü tercih etti. Çünkü artık insanlar kendilerine daha güvenilir firma arayışı içine girdi. 2017 yılından da umutluyuz. İzmir’deki ulaşım projelerinin tamamlanmasıyla birlikte konut sektörünün daha da gelişeceğini düşünüyorum.
Gözde Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Op. Dr. Kenan Kalı:
“2017 yılında, sorunlarından arınmış bir Türkiye olacak”

2016 yılı, Türkiye’de bir dönüm noktasıydı. Bu süreçlerin geride bırakılmasıyla birlikte 2017’de daha umutlu bir tablo bizleri bekliyor. Türkiye’deki iç ve dış politikalar ve yaşanan terör olaylarıyla birlikte insanlar ‘bekle gör’ mantığıyla hareket etti. Biz de Gözde Grubu olarak hem sağlık hem de yapı tarafında inadına yatırım yaptık. Türkiye çok güçlü bir ülke ve ülkenin ayakta kalması da şirketlerin ayakta kalması anlamına geliyor. Halkımız devletine büyük bir özveriyle sahip çıktı. Bankalar da iş dünyasına ciddi destek verdi. 2017 yılında sorunlarından arınmış bir Türkiye olacak. Türkiye şimdi sorunlarını tespit etti ve eski sağlığına kavuşacak. 2016 yılında insanlara taahhütlerimiz vardı. Gözde Grubu olarak, ülkemizin bu krizinden bile güçlenerek çıktık.

DRC Grup Kurucu Ortağı Onur Durmuş:
“Krizleri fırsata çevirdik”

Yaşanan tüm sıkıntılara rağmen 2016 yılı inşaat sektörü açısından verimli bir yıl oldu. Yatırımcılar, ekonominin dalgalanmalar yaşadığı bu dönemde, rotayı gayrimenkule, krizi ise fırsata çevirdi. İnşaat sektöründe doğru zamanda, doğru yerde, doğru proje üretenler markalar, dövizdeki artışla birlikte gayrimenkule yönelen yatırımcının ilk tercihi oldu. Bu da bize bir kez daha, kriz dönemlerinde gayrimenkulün en doğru yatırım aracı olduğu gerçeğini gösterdi. Ülke içinde ve dışında yaşanan olumsuzluklara rağmen moralimizi bozmadık. İşimize odaklanıp nasıl daha iyi ve kaliteli konutlar yapabiliriz diye çalıştık. 2016, DRC Grup açısından önemli bir yıl oldu. Proje öncesinde hazırladığımız renderların aynısını inşa etmemiz bize duyulan güveni artırdı. 2017’nin inşaat sektörü açısından verimli bir yıl olacağını düşünüyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.