site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İsabey Ortaokulu’nda Rengarenk Pİ Şenliği

İsabey Ortaokulu’nda Rengarenk Pİ Şenliği
14.03.2015
A+
A-

pi-senligi-selcuk

Ünlü Matematik sabiti (3,14…) pi sayısı temasıyla İsabey Ortaokulu’nda Pi Şenliği düzenlendi. Matematik dersini öğrencilere sevdirmeyi amaçlayan ve bunun için her fırsatı değerlendiren İsabey Ortaokulu öğretmenleri bu günde pi temasıyla renkli bir etkinliğe imza attılar. Her yıl 14 Mart’ta kutlanan Pi Günü öğrencilerin ve öğretmenlerin yoğun öğrenim programları nedeniyle erken kutlandı.

Okul Öğrencileri Canlı Pİ Sembolü Oluşturdular

Pi Şenliği kapsamında şenliği organize eden Matematik Öğretmeni Nuray Arca’nın konuşmasıyla başlayan etkinlikte ortaokul öğrencileri kırmızı beyaz Pİ tişörtleriyle bir araya dizilerek canlı olarak pi sabit işaretini yaptı.

Çocuklar İsabey Ortaokulu’nda, Pi Rap grubu, Pi Gençliği Jimnastik Grubu, pi sayısı ezber yarışması, dans gösterileri ve müzik gruplarıyla okul bahçesinde coşkulu saatler yaşadı. Keman resitalinden Pi müzik topluluğu ile gitar ve vokal gruplarının gösterilerinin yanında bütün Ortaokul öğrencileri hem stres attılar hem de matematiği eğlenerek öğrendiler.

“Pİ Konusunu Eğlenerek Öğrendik”

Derslerde başarının sosyallikle iç içe olması gerektiğini söyleyen öğrenciler Pi Şenliği için günlerdir büyük bir heyecanla çalıştıklarını ve matematiği eğlenceyle öğrenmenin mümkün olduğunu belirttiler. Şenlik sonunda öğrenci velileri tarafından hazırlanan pi temalı pasta ve kurabiyelerden yiyen çocuklar “ Pi işaretinin sadece matematikte değil, tarihte, felsefede, müzikte ve edebiyatta da önemli olduğunu eğlenerek öğrendik. Bu şenliği düzenleyen başta Nuray Öğretmenimiz olmak üzere velilerimize de ne kadar teşekkür etsek azdır. Matematiği artık daha çok seviyoruz” dediler.

HABERİN VİDEOSUNU AŞAĞIDAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…

DSC_7984

DSC_7986

DSC_8066

DSC_8092

DSC_8115

YORUMLAR
  1. İsabeyli dedi ki:

    matamatikten Özel ders verilir