site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İş – Kur’dan sevindiren zam haberi

İş – Kur’dan sevindiren zam haberi
25.08.2016
A+
A-

İş – Kur tarafından meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere verilen günlük 20 liralık cep harçlığı, sanayi sektöründeki kurslar için 30 liraya çıkarıldı

İŞ – KUR destekli olarak açılan sanayi sektörüne yönelik meslek edindirme kurslarına katılan kursiyerlere ödenen cep harçlığı miktarına yüzde 50 zam yapıldı. Daha önce İş – Kur tarafından meslek edindirme kursuna katılan kursiyerlere her gün 20 lira cep harçlığı ödeniyor ve genel sağlık sigortaları yatırılıyordu. Yapılan zammın ardından günlük cep harçlığı miktarı 30 liraya çıkarıldı. Bu durum, İş – Kur destekli kurslarda eğitim görev vatandaşlarda büyük sevinç yaşattı.

HER YIL YÜZLERCE KURSA FİNANSÖR OLUYOR

TORBALI İş – Kur Bölge Müdürlüğü, meslek sahibi edindirme ve istihdamın arttırılması için birçok başarılı proje yürütüyor. Torbalı İş – Kur Bölge Müdürlüğü, Torbalı Halk Eğitim Merkezi başta olmak üzere birçok eğitim kurumu ile ortak kurs açarak vatandaşların meslek edinmesini sağlıyor. Kurum her yıl yüzlerce sertifikalı meslek kursunun finansörlüğünü sağlıyor. Aynı zamanda iş başı eğitim programı projesi kapsamında da çok sayıda kişinin istihdam edilmesini sağlayan Torbalı İş – Kur Bölge Müdürlüğü, başarılı çalışmalarıyla örnek oluyor.

İŞSİZLİK BİTECEK

SANAYİCİNİN nitelikli eleman sorununu çözüme kavuşturacak bu önemli adım hem iş dünyasını hem de işsiz ve mesleksizleri sevindirdi. Mesleki eğitim kursları kapsamında sektör ayrımı yapılmaksızın kursiyerlere 20 TL cep harçlığı veriliyor. Sanayi sektörüne yönelik düzenlenen kurslara katılanlar için bu rakam 30 liraya çıkarıldı. Ayrıca bu kişilerin GSS primleri de ödenecek. İşe alınmaları halinde ise 54 aya kadar işveren sigorta primlerini devlet ödeyecek. Devlet, hem kursiyerler hem de işletmeler için avantajlar sağlayarak istihdamı arttırıp işsizliği azaltıyor.

Kaynak: torbaliege.net-HASAN DEMİR

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.