site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site rehber selçuk izmir

İş dünyasından siyasilere uzlaşma çağrısı

İş dünyasından siyasilere uzlaşma çağrısı
10.06.2015
A+
A-

İş dünyasından siyasilere uzlaşma çağrısı

TÜSİAD ve TOBB: Ülke menfaatleri için kenetlenmemiz lazım
Seçİmlerİn ardından yapılan açıklamada, “Partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürü ile hareket ederek, ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

TÜSİAD Yönetim Kurulu, seçiminin ardından dün yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “TBMM’de görev alacak tüm milletvekillerimizi ve temsil edilecek siyasi partilerimizi kutlarız. İş dünyası olarak yeni parlamentonun ülkemizin demokratik, ekonomik ve sosyal açıdan gelişmişlik düzeyini yükseltmek amacıyla kararlılıkla çalışacağına inanıyoruz. Seçim kampanyası döneminde, toplumsal gerginliğe, kutuplaşmaya ve güven ortamını zedeleyen bir sürece tanık olduk. Ülkede ve ekonomide güven, özgür düşünceyle, katılımcılık anlayışıyla, hukukun üstünlüğüyle ve ortak akılla gelişir. TÜSİAD olarak güven ortamının, şeffaflık ve hesap verebilirlik anlayışıyla, sivil toplumun etkili varlığıyla güçleneceğine inanıyoruz. Seçmen iradesi, siyasi partilere tek başına hükümet kuracak çoğunluğu vermedi. Bu bağlamda partilerimizin, demokrasinin gereği olan uzlaşma kültürüyle hareket ederek ülkenin menfaatleri etrafında kenetlenmelerini diliyoruz. ”

Birlikte çalışmalıyız

Bu arada Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı RifatHisarcıklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada seçim sonuçlarının hayırlı olmasını dileyerek, “Küresel iktisadi ortamın belirsizliklerle dolu olduğu bir durumda, içeride bize özgü ek belirsizliklerin ortaya çıkması ülkemiz için olumlu olmayacaktır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, diyalog ve ortak akılla tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz” değerlendirmesinde bulundu. Öte yandan İstanbul Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi ise yaptığı açıklamada seçim sonuçlarının olgunlukla karşılanması gerektiğini belirterek, “Azınlık hükümeti veya iki partili bir koalisyonun Türkiye’nin daha çok yararına olacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.