site okul selçuk izmir

DOLAR
EURO
ALTIN
BIST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İzmir °C
site okul selçuk izmir

İnsan sağlığı her şeyden önemli

İnsan sağlığı her şeyden önemli
17.07.2017
A+
A-

Selçuk Belediyesi Temmuz Ayı Olağan Meclis Toplantısının birinci oturumu yapıldı. Olağan gündem maddeleri ve önergelerin görüşüldüğü oturumda Başkan Bakıcı sivrisinekle mücadele ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Mücadele sulak alanlarda devam edecek

Temmuz ayı meclis toplantısının dilek ve temenniler kısmında meclis üyelerinin ardından konuşan Başkan Bakıcı sivrisinekle mücadelede en önemli kriterin insan sağlığı olduğunu belirterek; şehir merkezinde insan ve çevre sağlığına zarar veren kimyasal ilaçlar kullanmak yerine; sivrisineklerin potansiyel oluşma alanları olan her türlü su birikintisinde mücadelenin devam ettiğini belirtti. Başkan Bakıcı; “ Şehir içerisinde kimyasal ilaçlamayı yapmıyoruz. Bunun sebebi kullanılan ilacın insan sağlığı ve çevreye verdiği zararın dikkate alarak ilaçlama yapmama kararı aldık. Bu konuda hepimizin dikkatli ve özenli davranması gerekir. İlaçlamayı kent içerisinde mahalle arasında araç dolaştırma şeklinde yapmıyoruz. Esasında çevrede su birikintilerinde, kanallarda, bataklıklarda, otlak alanlarda daha yoğun bir ilaçlama çalışmasına başladık” dedi.

Mücadeleyi 12 aya yaydık

Asıl amacın etkin bir larva mücadelesi olduğunun altını çizen Başkan Bakıcı; “Bir suyun birkaç gün durmasıyla larva üretimi için müsait bir alan oluşuyor. Tarlalarda sulama sonrasında kalan birikintilerin de sivrisinek yaptığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda tüm duyarlılığımız ile hareket ettiğimizde daha sağlıklı, daha yaşanabilir bir çevreye kavuşmamız mümkün. 12 ay boyunca larvayla mücadeleyi gerçekleştirme gayreti içerisindeyiz” dedi.

İnsan sağlığına ve bitkilere zarar vermeden

Uçkunlarla 12 ay boyunca, şehir merkezi dışında insan sağlığına ve bitkilere zarar vermeden mücadele edilmeye devam edileceğinin altını çizen Başkan Bakıcı; karasineklerle mücadele çalışmaları kapsamında da planlı bir şekilde konteynırların temizlenme ve ilaçlamalarını gerçekleştiriyoruz” dedi.

Kimyasal ilaçlamanın kanser vakalarında artışa sebep olması sebebiyle sokak aralarında ilaçlama arabalarının dolaşmayacağını belirten Başkan Bakıcı; kısa sürede doğal gaz ile ilgili çalışmalar kentimizde de başlayacaktır. İçme suyu ve doğal gaz açısından bir külfetin ortaya çıkacağını biliyoruz. Tabi en az külfete katlanmak esastır diyoruz” dedi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.